Легендарният боксьор Майк Тайсън ще влезе в Къщата на VIP Brother, но не скандално. Ще го видим в съвсем в друга светлина. Няма да е скандалджията, когото всички познават. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия водещият на „Събуди се“ Деян Веселинов.
Няма човек на планетата, който да не знае кой е Железният Майк. Емблематичният боксьор има шеметна кариера - едва на 20-годишна възраст става най-младият световен шампион по бокс в тежка категория, а огромните му спортни успехи са безброй.

Няма как да не сме му почитатели, тъй като той е една жива легенда, каза боксьорът Тервел Пулев. Много се радваме, че ще е в България, добавя той.
„Нещата, които му се случват още в детството, го правят вълнуваща фигура в моите очи. Израснал е в гето. 38 ареста има в юношеските си години. На осем години вече си е изпечен мошеник. Той е най-младият световен шампион в историята на тежката категория в професионалния бокс. Когато нямаш баща, а си толкова млад, е нормално да направиш много грешки. Темата с изнасилването, заради което лежа в затвора, е най-коментираната, но е и спорна“, коментира Веселинов.

Той си излежа присъдата, но до ден днешен отрича да е направил това, за което е осъден, добавя Пулев.

След като официално приключва активната си спортна кариера през 2005, Тайсън завладява киното във всичките му жанрове – от касовия хит “Последният ергенски запой” през документалната поредица за живота му “Да бъдеш Майк Тайсън”, до  анимацията на Warner Brothers “Мистериите на Майк Тайсън”.