През пролетта се появи обновената "Годзила" - Nissan GT-R R35, а сега е време и за "най" версията от спортното подразделение NISMO. Автомобилът се отличава с по-корави настройки на окачването, малко по-голяма мощност - непроменените 600 конски сили или с 25 повече от стандартния, както и аеродонамичен пакет в комбинация с джантите на NISMO - целия в типичния за него бял цвят, пише fakti.bg.

Това обаче, се е отразило на цената - с цели 108 хиляди лева повече, отколкото базовия GT-R или общо 301500 лева за Nissan. Бърза справка ни показва, че за тази сума може да се снабдим със значително по-луксозното и комфортно BMW M6 Competition Package със същата мощност от 600 конски сили с карбонкерамични спирачки и аудиосистема Bang&Olufsen, а там се намира и Mercedes-AMG GT S и то с добавени екстри, както и McLaren 570S. 

Интересното е, че повишението в сравнение с NISMO от тази календарна година, показва над 50 хил. лева, а промените по модела изобщо не го обосновават - седалки и волан облечени в по-качествена кожа, нов 8-инчов мултимедиен дисплей, пренастроено окачване и новия екстериорен дизайн. Автомобилът все още притежава уникални характеристики, но този клас не е същия отпреди 7-8 години. Другите японски икони - Subaru STI и Mitsubishi Evo, вече бяха буквално задушени от конкуренцията и единият от тях се предаде.

Подробни технически характеристики за генерациите на GT-R , вижте ТУК