Свидетели сме на една явно организирана кампания, но с ограничен репертоар. Това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ по повод вълната от оставки във Фонда.
Ако проследите медийните изяви на подалите оставки от идването ми на поста до днес, пет месеца по-късно, обвиненията им са едни и същи – че се подменят решения на обществения съвет, че си правя каквото си искам. Тези обвинения не отговарят на истината, решения на обществения съвет не се подменят, подчерта проф. Пилософ.

На фона на тези обвинения, от 21 април досега всички деца, които е трябвало да заминат за чужбина са заминали. Разгледани са над 800 заявления. Членовете на обществения съвет работят доброволно, ние се събираме максимум два пъти в месеца и на едно заседание се разглеждат по 70-80 заявления, заяви шефът на Фонда за лечение на деца. Никой от членовете на обществения съвет не подписва финансови документи, цялата отговорност пада върху директора. Ако членове на обществения съвет имат съмнения за нередности, винаги могат да се свържат с мен, каза проф. Владимир Пилософ.

По повод друго обвинение – че няма запис от заседанията на съвета, той посочи, че са взети мерки и в бъдеще заседанията ще се записват, за да няма повод за никакво съмнение.