Самолет на авиокомпанията „Делта”, летящ от Детройт до Амстердам, е бил отклонен и кацнал аварийно в Манчестър за два часа. Причина за извънредната ситуация станал неизправен таблет на „Самсунг”, съобщава Ей Би Си.
На борда на полет 138 била усетена странна миризма и бил забелязан дим. Служител от авиокомпанията обяснил, че устройството вероятно паднало между седалките и било смачкано, когато пъти се опитвал да си намести седалката. Под покривалото пяната и таблета започнали да пушат, а пътниците усетили силна миризма.
 
Полетът бил отклонен към Манчестър, където въпросната седалка била сменена. След два часа на земята самолетът излетял и се приземил в Амстердам рано в неделя сутринта.
 
Проблемното устройство на „Самсунг” този път не е телефон, а таблет. Подобни проблеми с новия телефон на компанията - Galaxy Note7, предизвикаха няколко инцидента, включително и пожари. Това наложи изтеглянето на апаратите от мрежата и донесе много загуби на технологичния гигант. От компанията побързаха да излязат със съобщение, че инцидентът в самолета е предизвикан от „външни фактори” и не е свързан с дефектите, открити в мобилните телефони.

Превод и редакция: БЛИЦ