Принцеса Шарлот се превърна в звезда в Каната. Кейт и Уилям започнаха официалното си посещение в Америка, като този път не пропуснаха да вземат и децата. Малкият принц Джордж и принцеса Шарлот бяха първите, които слязоха от самолета и предизвикаха абсолютен фурор. А появата на децата буквално разтърси поданиците на кралската двойка.
Както е известно, Канада е британска колония и от години се ползва с автономност, но в същото време са част от Британската общност. Кейт и Уилям от доста време обещаваха да посетят страната, а най-голямата радост на местните, е, че взеха със себе си Шарлот и Джордж.

Малкият принц привлече вниманието и интереса на всички, но тъй като е свикнал с тълпата, не представляваше особен проблем за него, че събра погледите. Шарлот от друга страна се смути, тъй като това е едва трета нейна изява в подобни събития.
 

Малката принцеса почти не се показва пред обществото, въпреки огромния интерес към нея. Кейт и Уилям яростно пазят анонимността на децата си и стигат до крайности, за да им осигурят спокойствие, далеч от любопитните погледи на света.

Принцеса Шарлот предизвика абсолютен фурор още с първото си показване от самолета. Малката госпожица носеше пъстра розова рокля и се появи с ожулено коляно. Както се оказа, причината за травмата е падане в парка, докато палавницата тичала из двора на Анмър хол. Кейт и Уилям живеят в имението от няколко години и очевидно си прекарват доста добре там.
 

Съпрузите разкриват още, че малката принцеса е доста своенравна и не се притеснява да изтъкне претенциите си, където и да се намира. Това пролича и на официалното представяне — въпреки увещанията на Кейт, Шарлот да се усмихне, тя стисна устни и упорито гледаше хладно тълпата, която й се възхищаваше. Очевидно бъдещата принцеса вече е свикнала с вниманието и въобще не се впечатлява от него.