САЩ са доставяли противотанкови управляеми ракети TOW за терористите от "Джебхат Ан Нусра" и са ги подпомагали с военни съветници, съобщават немско издание, цитирано от life.ru, позовавайки се на полевия командир на групировката Абу ал-Езза. Според думите му, Вашингтон е извършвал тази операция не директно, а с помощта на страни, които оказват поддръжка на тази екстремистка организация - като Саудитска Арабия, Катар и Кувейт.
Абу ал-Езза заявява в интервю за немското издание, че членовете на терористичната му организация "ще се борят докато падне режимът в Сирия". Своя цел той назовава "създаването на ислямска държава в съответствие със законите на шариата", подчертавайки, че "Джебхат ан Нусра" не приема законите на светската държава. 

Напомняме, че вчера министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва не може на 100% да се доверява на международната коалиция начело със САЩ. Той поясни, че авиацията на коалицията нанася удари само срещу "Ислямска държава", но не и срещу терористите от "Джебхат ан Нусра".

Превод и редакция: БЛИЦ