Във времената, в които живеем, оралните проблеми са много чести сред населението в световен мащаб. Следователно, освен поддържане на правилна хигиена на устната кухина, за да се предотврати лошият дъх и жълтеникавите зъби, от съществено значение е поддържането на устата възможно най-чиста, за да се предотврати появата на язви, кариеси, или зъбен камък.
Въпреки това, има случаи, когато пастата за зъби и водата за уста не е достатъчна. Когато това се случи, винаги може да се обърне; към природните лекарства. А именно, според проучване през 2012 от технологичния институт Атлон, кокосовото масло има силата да потиска вредните бактерии. Проучването също така показа, че кокосовото масло е много полезно при отстраняване на стрептококи, кандида, известни причинители на устни здравни проблеми.

Д-р Деймиън Брейди, който е ръководител на изследователите заяви, че включването на ензим-модифицирано кокосово масло е една добра алтернатива на химическите добавки. Независимо че проучването все още не е достигнало до крайно ниво, би било добре, кокосовото масло да се включва в средствата, които хората използват редовно, вместо вода за уста.

Практиката на използване на кокосово масло за оралното здраве се нарича "издърпване с кокосово масло".Това означава, че поставяте лъжица кокосово масло в устата си и го държите там за 10 до 20 минути, с цел да се "издърпат" болестотворните бактерии, които се намират устната кухина. Според изследователите, този процес е иницииран от хилядолетната Аюрведа. Въпреки това, следното обяснение е по-ново от това:

В "кожата" на устата-пребивават бактериални клетки от състава на мазнините, и като такива, те са привлечени от мазнината в маслото. Кокосовото масло съдържа и лауринова киселина, която е отлична при унищожаване на вредни бактерии.

Изпробвайте метода на "издърпване" с кокосовото масло , като е възможно първоначално да не уцелите правилното количество на маслото в устата си, но пробвайте, докато не коригирате количеството му в устата, така че може да има реален ефект.

Това, което трябва да направите, като изтече времето, е да изплюете маслото в кошчето, не в мивката. Също така, изплакнете добре устата след процедурата, за да се предотвратят всякакви остатъци от бактерии, които да не поглъщате. Важно е да се отбележи, че този метод по никакъв начин не е заместител на редовното миене на зъбите с четка и паста.

Източник: zajenata.bg