„Тръгвам за Миленко! Смятам да намеря дома му и да му потроша с чук колата. Ще снимам цялото изпълнение с телефон и ще го кача в интернет. И след това ще го питам приятно ли му е на него!”.  Не просто ядосан, а бесен е Динко Вълев – прочулият се и в чужбина ловец на мигранти от Ямбол. Дори второто място на Европейското състезание с АТВ-та не може да може да оправи помраченото му настроени от инцидента, който разтърси Македония и България.
Тогава бившият затворник, съден и лежал за измами, Миленко Неделковски, който в момента се изявява като спортен журналист, сам се похвали с извършеното на историческия връх Каймак-чалан, като пусна снимки във Фейсбук, пише „България днес”. На тях се вижда как размахва огромен чук, с който унищожава паметника.
 
„Същото го чака – това, което той ни причини, го чака и него. Срещна ли го, прошка няма да има. Той първи проля кръв, посегна на историята ни!”, заканва се безстрашният Динко и планира пътуването си сам, с личния си автомобил. „Няма да има сблъсък, защото този човек за мен физическо не е играл. Ктао го емна, ще го подхвърлям във въздуха с юмруци и няма да му дам да стъпи. Дори за сблъсък не говорим, защото влизам в сблъсъци само с достойни хора. А този е мишка страхлива!”, казва ямболията.

Той готви истинско отмъщение – препратка към действията на самия Миленко. Смята да направи на чаркове колата му с чук – оръдието на труда, с което бе потрошена плочата. Решението на Динко е мотивирано от „бездействието на македонските власти”, твърди той. Управляващите в югозападната ни съседка са категорични, че санкции няма да има, тъй като паметникът бил незаконен. Затова Динко решил да вземе нещата в свои ръце – по законите на балканското право, както той се изразява.
 
Паметната плоча, която македонецът Неделковски потроши, бе поставена това лято от български войници. По-късно министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че няма да ги наказва, защото не са искали разрешение, а ще ги награди. Въпреки че на плочата пише, че е в памет на загиналите за обединението на България през Първата световна война, македонските медии разтръбиха, че тя е в чест на българските фашистки окупационни сили.
 
Снимките с трошенето на паметника предизвикаха остри реакции. Профилът на Миленко Неделковски бе залят от коментари на българи, обвиняващи го, че преиначава историята и е сърбоман. „Боклук мръсен”, „изрод” и „свиня” са най-леките обръщения към македонеца, а някои наши сънародници отправят и сериозни заплахи за саморазправа. Писанията на разгневените български патриоти съпровождат всички съобщения, които Миленко е качил на стената си.