Стралджанското село Люлин, където живеят малко над 120 възрастни мъже и жени е потънало в ужас след мъчителната смърт на 76-годишния Васил Нанев, чийто труп беше открит късно следобед на 21 септември. „Всички са изтръпнали, не смеят да се покажат щом се стъмни, никой не знае какво може да му се случи , след като внуци започнаха да посягат на родните си дядовци“, коментира кметицата Росица Тодорова.
Възрастният мъж живеел сам, след като съпругата му отишла при децата им в Бургас. От време на време при него идвал 25-годишният му внук, който уж помагал за гледането на няколко животни в двора, пише "Монитор". 

За смъртта на дядо Васил пръв съобщил комшия, който го видял да лежи насред стаята. Вътре всичко било разхвърляно, имало разпилени дрехи , вратите на мебелите били широко разтворени.Сигналът за трагедията бил подаден около 16,00 часа на тел.112. При първоначалния оглед оперативните работници от РУ „Полиция“ - Стралджа открили следи от насилие по изстиналото тяло.
Заключението на съдебния лекар, след извършената аутопсия, е че смъртта е настъпила вследствие на задушаване, като са установени и множество травматични увреждания.

В резултат на предприетите множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия полицаите влизат в следите на извършителя и на 24 септември задържали в Бургас  22-годишния Станислав В. В хода на разследването младият мъж е привлечен за обвиняем за извършено престъпление по чл. 115 от НК . Наложена му е 72-часова прокурорска мярка „задържане под стража“, до денонощие предстои да поискана постоянната, коментираха от Окръжна прокуратура – Ямбол.

За арестувания няма данни да е криминално проявен, според жителите на село Люлин младежът бил виждан заедно с внука на дядо Васил.

Най-вероятно убийството е било с цел грабеж, старецът няколко дни по-рано продал едно от животните си.