В живота си човек се сблъсква не само с хубави неща. Понякога се налага всички ние да опитаме и горчилките, които той ни поднася, за да можем да оценим радостта и щастието. И всеки сам решава как да се държи в ситуациите, които е безсилен да промени.
Така е постъпило едно семейство от Великобритания, сблъскало се с неразрешим проблем. Семейната двойка направила много тежка фотосесия с новородената си дъщеричка, починала час след появата си на бял свят. 



Опечалената майка споделя, че снимките са направени два дни след кончината на Сидни. На тях Хейли Райс, съпругът й Кевин Мартин и по-голямата им дъщеря държат в ръцете си крехкото бездиханно същество.



Те споделят, че по този начин са успели да се справят със страшната загуба. „Може да ви се стори, че това е жестоко, но само ако сте изпитали нещо подобно, може да ни разберете”, признава Хейли.



Семейството било подготвено за фаталния край на бременността на Хейли. Оказало се, че Сидни страда от Синдрома на Едуардс – рядко хромозомно заболяване, предизвикващо цял комплекс от множество малформации.



Лекарите разбрали, че бебето няма никакви шансове да живот, когато Хейли била в 20-ата гестационна седмица. 



„Сидни бе още в утробата ми, ние вече знаехме, че няма да живее много. Искахме да прекараме малко време с нея, да я подържим на ръце. Искахме да я дарим с любов, а не да гледаме как страда в реанимацията, без да имаме възможност да я докоснем”, казва още жената. 



Сидни се родила на 11 април тази година, на рождения ден на баща си и починала час след появата си на бял свят. Кевин, Хейли и дъщеря им прекарали с бебето два дни, след което решили да се снимат с него.



„Допадна ни идеята за хубава, професионална фотосесия. Когато след четири месеца получихме снимките, те наистина ни помогнаха”, пояснява Хейли.



„В този момент може и да не искаш да гледаш снимките, защото болката е огромна, но след няколко месеца ти става ясно, че това е единственият спомен, който ти е останал. Да бъдеш със Сидни, макар и само час – това е повече, отколкото можехме да си мечтаем и аз съм много благодарна, че имаме за спомен тези красиви снимки”, добавя жената. 

Източник: ofigenno.com