Най-сензационният български изследовател Павел Серафимов, който твърди, че българите и траките са един и същи народ, а историята ни е манипулирана от враговете на България така, че да забравим великия си произход като коренно население на Балканите, е на път наистина да промени историята. Ето какво публикува Павел Серафимов в личния си профил във "Фейсбук":
Здравейте приятели! Търся илюстрации за учебно помагало по Българска история. За девет месеца успях да напиша материал, който допадна на доста хора, които се запознаха с четивото. Отделил съм доста място за най-древната ни история, за това как дедите ни изграждат първата цивилизация на Европа. Описал съм техните открития и съм обяснил значението на делата на далечните ни предци.

Обяснил съм и как са възникнали определени заблуди като мита за Тангра, вярването, че държавата ни е създадена от хора дошли от други земи и т.н. Има доста интересни и нови дори за професионалистите неща. Работата обаче е предназначена за деца във възраст 12-16 години. За тази цел са нужни доста илюстрации, а аз не разполагам с такива.

Умолявам археолозите, художниците и историците, които поддържат вижданията ми, да окажат помощ! Нужни са илюстрации засягащи древна Тракия, Средновековието и н.н. Дано някой да има възможността да дари изображения на древни артефакти, портрети на стари владетели, стари градове.

В случай, че някой може да помогне, нека се свърже с мен на лични съобщения. Привечер съм отново у дома и ще мога да отговоря и да обсъдим какво може да се ползва и какво не.
Предварително благодаря!