Въпреки че декларира, че ще дойде да види детето си, 21-годишната Джейлян Халилова - майката на малкия Мустафа, все още не е посетила онкологичното отделение на педиатричната клиника към Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Това твърди директорът на Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева пред "Bulgaria on air".
Родилата 5 деца 21-годишна жена, която живее при новия си мъж в кърджалийския квартал „Боровец“, обеща да посети първородния си син на 26 септември. Очакванията й бяха днес да има пари и да пътува за Пловдив.

Но дори и да се появи в болницата, Джейлян най-напред ще трябва да разговаря със социалните работници, които ще определят дали общуването ѝ с Мустафа няма да влоши още повече емоционалното му състояние.

"За момента той е усмихнат, жизнерадостен и се радва на всички подаръци, които е получил", разказа от своя страна Гергана Начева, която ще поеме социалните грижи за детето.

По думите на социалните работници най-вероятният сценарий за бъдещето на 9-годишното момче от крумовградското село Бряговец е живот в приемно семейство. Вече има кандидати, които са изявили желание да се грижат за него, но специалистите предупреждават, че преди това да се случи е нужно усилено обучение на приемните двойки.