„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 26 септември, съобщиха от пресцентъра наводоснабдителното дружество.
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Рибарица“ с. Горни Богров, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на с. Горни Богров. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред кметството.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонения на ул. „Ивайло“, Център, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Ивайло“ от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Цар Самуил“, по ул. „Цар Самуил“ от ул. „Уилям Гладстон“ до ул. „Солунска“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ивайло“ ъгъла с ул. „Самуил“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонения на ул. „Крум Попов“, жк. „Лозенец“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Крум Попов“ от ул. „Милин камък“ до ул. „Криволак“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Крум Попов“ ъгъла с ул. „Цанко Церковски“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонения на ул. „Орлица“, жк. „Красна поляна 3“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 31Б вх. А и вх. Б(висока зона). При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Орлица“ срещу бл. 31Б.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонения на ул. „Тинтява“, жк. „Изток“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Тинтява“ от ул. „Тодор Стоянов“ до ул. „Еужен Поатие“ и ул. „д-р Любен Русев“ №22-24. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Николай Павлович Чехов“ №58.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.