Хуманитарни работници в известния бежански лагер в Кале са обвинени в интимни отношения с мигранти, някои от които може би не са пълнолетни, пише "Дейли Мейл", позовавайки се на разкази на очевидци и техни колеги. Разкритието предизвика гневна вълна във "Фейсбук", но от друга страна пък някои от доброволците в лагера заявиха, че тези изявления трябвало да останат в тайна, за да не създават неправилна представа в обществото и изразиха критика срещу авторите на скандалните твърдения.
Според думите на очевидците, някои доброволци се възползват от услугите на проститутки в лагера, докато други сменят за секс по няколко партньори на ден. 

Много от колегите на прегрешилите хуманитарни работници се оплакват, че те третират лагера за мигранти като "място за купони" и "не успяват да го държат в панталоните си". Твърденията са публикувани в група във "Фейсбук", която впоследствие е била изтрита.

Според твърденията, най-честата комбинация била жени доброволки да правят секс с мъже мигранти.

Един от обвиняващите доброволците за недопустимото им поведение пише в публикация във "Фейсбук": Чувал съм за непълнолетни момчета, които правят секс с хуманитарни работнички. Чувал съм също и разкази за мъже, които използват услугите на проститутки в "Джунглата" (така наричат лагера). Чувал съм и за доброволци да правят секс с няколко партньори в един ден като повтарят същото в следващите дни. Също така зная, че тези случаи са само малка част от това, което наистина се случва в лагера".

Друг доброволец е заявил пред Independent, че негови колеги смятат за съвсем естествено да имат сексуални отношения с мигранти, докато други вярват, че това нарушава правилата на взаимоотношенията помежду им.

Официалните власти в лагера са съобщили, че ще имат "нулева толерантност" към подобни сексуални случаи.

Превод и редакция: БЛИЦ