Усетихме удар. Вагонът се разлюля и се чу силно изсвирване и свистене на спирачки. Когато влакът спря, разбрахме, че има прегазена кола. Това разказваха пътуващи във влаковата композиция, която този следобед отнесе кола на жп прелез.
Както БЛИЦ съобщи, тежкият инцидентът станал около 14.30 часа този следобед. Шофьорът на лекия автомобил Деу „Тико” не изчакал преминаването на влаковата композиция и решил да прекоси през релсите въпреки спуснатите бариери. Докато возилото пресичало железния път, върху него връхлетял пътническия влак по маршрута София-Варна.

Влакът  влачил колата повече от 200 метра. Деуто се разцепило на две половини, а останките изхвръкнали в страни като се премятали в близката нива.


Снимка: Труд

На мястото на трагедията пристигнали екипи на пожарната, Спешна помощ и полицията. Наложило се огнеборците да вървят пеша около 600 метра навътре в земеделските земи, докато стигнат до разхвърчаните останки от помляната кола. Телата на шофьора и спътника му са смазани до неузнаваемост в пътната касапница, пише „Труд”.

„ Автомобилът е с великотърновска регистрация, а водачът не се е съобразил с пусната бариера и сигнализацията за преминаващ влак и тръгнал да пресича железопътната линия”, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.


Снимка: Труд

За произшествието е информиран областният управител проф. Пенчо Пенчев.

Влакът, който е с пет вагона и локомотив бе спрян в участък преди жп гарата в Първомайци, а шокираните 400 пътници слязоха от вагоните. Наложи се те да вървят пеша по жп линията, докато стигнат до близката жп гара, откъдето ще бъдат извозени с автобуси за сметка на БДЖ. Трасето ще остане затворено за движение, докато не приключат процесуално-следствените действия на местопроизшествието.