Пищни фойерверки озариха тази нощ Балкана и небето над Сопот. Зарята бе в чест на 5000 рокери, които закриха мотосезона с грандиозен събор на Манастирска поляна край града Вазов. Илюминациите бяха точно в полунощ след страхотен рокконцерт, пише "Марица".

Мотосъборът започна миналия ден, но многобройниоте състезания, включени в него бяха вчера. Тогава кметът на Сопот Деян Дойнов грабна байрака, яхна мотор и поведе шествие от хиляди рокери с ревящи машини. Както се полага в този случай градоначалникът остави управлението на мощния звяр на тартора на клуб „Старите траки” в Сопот Борис Стефанов, а от седалката зад него той развя националния трибагреник.

Закриването на мотосезона на Манастирска поляна край Вазовия град, който се проведе в почивните дни, събра безпрецедентно много рокери от цялата страна. Имаше стотици чуждестранни участници от Македония, Сърбия, Гърция, Турция, Германия.

Борис Стефанов и Деян Дойнов отведоха внушителното шествие до паметниците на Патриарха на българската литуратура Иван Вазов в Сопот и на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово, където положиха цветя. Почетна обиколка на рокерите в Подбалкана е традиционна, а към церемонията по поднасяне на цвеята в двата града се присъединиха десетки граждани.

А когато 5000 мотора се понесоха по шосето Карлово-Дъбене, за да премерят кой е най-бърз, ревът им разтърси близкото село и Стремската долина.

Днес около обяд рокерите тръгнаха от Манастирска поляна, разнасяйки своите послания за любов към родината и толерантност в обществото и на пътя.