Скандалът продължава да се завихря с пълна сила. След като македонския журналист Миленко Неделковски поруга и разруши паметника ни на Каймак-Чалан той продължава с нападките. В една от последните си публикации той дори си позволява да се гаври и с проф. Божидар Димитров.
След вчерашното земетресение в Македония журналистът е написал: "Земетресение ли е това или ташаците ми изтръпнаха, че татарският глупак Б. Димитров ще ме съди?!"
 

Публикацията е зарината от укорителни коментари на българи, които се гневят не само на думите му за родния професор и директор на Националния исторически музей, а и заради деянието му от преди дни.

След скандала Неделковски явно е решил да продължи да провокира българите. Той пусна видео в профила си във "Фейсбук", на който иронично говори, че е загубил съня си, защото няма да може да влезе в България и да разгледа комунистическите стари сгради. "Загубих и апетит, защото татарите вече няма да ми позволят да вляза в България. Сега вече не знам какво ще правя."



Междувременно целият профил на журналистът е заринат от гневни коментари на нашенци, които не се свенят да използват много цветни обиди. Властите в Македония пък заявиха, че паметникът е бил незаконен и страната ни трябвало да спазва правилата.

Бойко Борисов вчера заяви, че, ако страната не се разграничи от постъпката на Миленко Неделковски, България няма да ги подкрепи за влизането им в ЕС.