Московското бистро Crab’n’Caviar има доста необичаен профил: там се предлага изискана бърза храна. Бургери, сандвичи и питки, пълни с рачешко месо, миди и скариди. Нещо повече – на практика целият персонал е от Русия, което добавя нови вкусове към тази традиционна кухня.

Екипът на „Руски дневник“ посети новия ресторант, за да се научи да прави руло с камчатски кралски рак – за да можете и вие да си го направите у дома.

„Кралският рак от Камчатка е специален“, споделя Гаяна Паритова, съсобственик на Crab’n’Caviar. „Той е много сочен и сокът му попива в питката по един необикновен начин“.

Според Паритова камчатските раци, които се използват в нейния ресторант, не са отгледани във ферма – те са хванати в открито море. На рака са му нужни само три дни, за да стигне от Охотско море до трапезата ви.

На главния готвач на Crab’n’Caviar Хуршед Олимов пък му трябват не повече от 5 минути, за да накълца малко свежа салата и зеленчуци, да среже фалангата на рака и да я сложи в прясно изпечената питка в правилната последователност, като добави плънката и специалния сос (чиито съставки са тайна). Когато вкусите камчатския кралски рак, ще разберете, че дори да трябва да чакате три седмици вместо три дни, пак ще си струва.

Искате да добиете онзи уникален, богат, изтънчен вкус? Гледайте нашия клип и разберете как сами да си направите руло с кралски раци!

„Вкусната Русия“ е пространство, създадено за всички, които биха искали да разберат повече за начините на готвене и кулинарните традиции в Русия.