В нощта на 22 срещу 23 септември жителите на Москва станаха свидетели на странна картина. Още от полунощ пред ГУМ-а започна да се събира гигантска опашка. Хората бяха готови да седят цяла нощ на улицата, за да могат по-раничко да влязат в магазина. Та какво бе предизвикало тази суматоха?
Оказа се, че опашката се е събрала не за някаква дефицитна стока. Просто в петък у Русия стартира продажбата на най-новия смартфон на Apple — iPhone 7!

До момента на откриването на ГУМ-а пред входа вече се бе събрала доста внушителна тълпа. Жадуващите незабавно да си купят най-новата играчка бяха над 1000 души. Предприемчивите дори започнаха да продават местата си в опашката. Казват, че цената на по-предно място достигала до няколко десетки хиляди рубли.


Когато ГУМ-ът отвори врати, вътре настана страшна блъсканица. Създаде се впечатление, че скоро ще започне световният потоп, а всичките тези хора се опитват да попаднат в ноевия ковчег.



Впрочем, огромната блъсканица и голямата опашка въобще не смутиха почитателите на Ябълката. Напротив, те буквално сияеха оъ радост, че след малко ще държат новото устройство в ръцете си. 

Два часа преди магазинът да отвори врати на опашката можеше да се чуе следното: "От 12:00 часа през нощта стоя тук. Аз съм 302-ри, много съм доволен". 

Случващото се няма как да не върне спомените за опашките за дефицитни стоки по време на упадъка на СССР. Но ако съветските хора по онова време можеше да бъдат разбрани,то днешните събития предизвикват недоумение. Наистина ли не може да се потърпи няколко дни и да се купи телефон на спокойствие? 

Създава се впечатление, че човечеството се превръща в армия от зомбита,чието съществуване може да бъде продължено само от закупуването на някаква си пластмасова вещ, с която можеш да се хвалиш пред познати.  



Източник: Офигенно