Mercedes-Benz разкри детайли за впечатляващия си концептуален модел Vision Mercedes-Maybach 6. Това стана по време на Моnterey Car Week - уникален празник за любителите на автомобили, където в продължение на седем дни те могат да се наслаждават на луксозни и футуристични модели от миналото и бъдещето.

Събитието се провежда в Калифорния и по традиция на него се показват най-редките автомобили в света, както и невиждани досега прототипи на производителите, предаде Digital Trends, цитиран от Digital.bg. 

 

Уникалното возило е с дължина от 5,8 метра и има футуристичен дизайн, четири електрически двигателя с мощност от 738 к.с. и специално пространство за два поръчкови куфара. Според официалните данни на компанията Vision Mercedes-Maybach 6 може да ускорява от 0 до 100 км./ч. за по-малко от четири секунди и да измине над 320 километра с едно зареждане.

Впечатляващият прототип на Меrcedes-Benz крие много изненади в своето луксозно купе. Уникалното табло в предната част обвива двете седалки и така създава ефект на 360-градусов салон.

 

Предното стъкло представлява гигантски дисплей, на който се проектира информация от навигационната система и може да се управлява с жестови команди. Огледалата имат вградени камери, алуминиевите джанти с прозрачни външни капаци и целия интериор е съчетание от хромирани и алуминиеви елементи. 

Vision Mercedes-Maybach 6 е само концептуален модел, имащ за цел да демонстрира как биха изглеждали автомобилите на бъдещето и определено се справя доста добре с тази задача.