Британски учени изобретиха нов вид алкохол, за който се очаква след години да измести спиртните напитки от магазините. Те са създали синтетичното вещество alcosynth, което не предизвиква странични ефекти.
Според някои специалисти до 2050 година повечето от магазините няма да продават спиртни напитки, а новия алкохол. Всички разработки са проведени успешно с помощта на британски и американски учени в тясно сътрудничество, пише "Блокнот".

Синтетичното вещество, което е кръстено alcosynth, е идентично на етанола, но напълно избавя човека от негативните последствия на алкохола и страничните ефекти от употребата му.

Благодарение на това чудотворно вещество, създадено под ръководството на Дейвид Нат, няма да се развива и зависимост от употребата му.
 
Изследователите са уверени, че разработката им ще помогне да се намали смъртността от употребата на некачествен алкохол и по този начин да намалят броя на зависимите от употребата на спиртни напитки хора. Заедно с това създателите на новото, синтетично вещество се надяват, че то ще лиши хората от махлурлука.
 
Синтетичният алкохол по нищо няма да се различава от обикновения - нито на цвят, нито по вкус. Изследователите планират да започнат масово производство на alcosynth и да го добавят в алкохолните напитки от 2050 года.