Независимо дали това е първият път в живота ти, или е първи път с нов партньор, не забравяй, че тези съвети няма да навредят на никого, даже напротив.
1 – Не очаквай прекалено много от първия път. Нереалистичните очаквания водят до разочарование. Сексът става по-добър, когато се адаптирате един към друг. Не е задължително още първата вечер да бъде разтърсваща!

2 – Дишай дълбоко. Когато предстои първи сексуален контакт, хората са нервни, а дълбокото дишане помага да се успокоите, да се отпуснете и насладите на случващото се.

3 – Остави го да влезе в теб, когато си готова. Това означава не само психически готова, а и физически. Ако интимните ти части останат сухи, и на двамата ще ви бъде неприятно. В случай, че не си достатъчно влажна, използвайте лубрикант.

4 – Безопасността на първо място. Използвайте презерватив, дори, ако пиеш таблетки.

5 – Не се колебай да кажеш какво ти харесва и какво – не. И не очаквай, че мъжът до теб е секс експерт и познава тялото ти по-добре от теб самата. Напълно е възможно всичко, което знае за секса да го е научил от порното (което е много далеч от реалността) и от напудрените истории от своите приятели. Дори твоят партньор да е с опит, всеки е уникален и има различни предпочитания.

6 – Не очаквай, че при първия път ще получиш оргазъм. Може и да стане, но в повечето случаи са нужни няколко пъти с нов партньор, за да се опознаете и да се отпуснете в леглото.

7 – Само не се преструвай, че си го получила! Ако решиш да симулираш оргазъм, ти веднага ще го объркаш за това какво ти носи истинско удоволствие. Дай му възможност да те познава по-добре и да научи как наистина да те доведе до истински оргазъм.