Осем пожарникари загинаха при потушаване на пожар в склад за пластмасови изделия на изток от Москва, съобщи ТАСС, позовавайки се на официални съобщения. Огнеборците са били на покрива, когато сградата рухнала. Огънят е погълнал покрив с площ 1000 кв метра.
До последно властите призоваваха да не се губи надежда за живота на пожарникарите.
 
Според първоначалната информацията веднага след рухването на покрива е загубена връзката със спасителите. По-рано зам.-началникът на спасителната служба, каза, че е рано да се говори за жертви. Андрей Мишенко призова да не са говори за смърт, докато не бъдат открити тела. Спасителите са предприели мерки да се установи местонахождението на пожарникарите. И призова да не се губи надежда. Малко по-късно обаче бяха потвърдени най-страшните прогнози.
 
Спасителите успяха да се локализират пожара, който се разпростря на 4000 кв. метра. В момента обаче все още има тлеене.
 
Задачата на огнеборците се усложнява заради голямата площ на пожара, както и заради горящите пластмасови изделия в помещението. Там се съхраняват изкуствени цветя и изделия за домакинството.В района на складовете се разпространява отровен дим. Обявена е четвърта степен на опасност при максимална пета.
 
На място работят 200 спасители, които разполагат с 60 специализирани машини. Използват се и дронове. С тяхна помощ се наблюдава движението на огъня в складовете.
 
Прокуратурата е започнала проверка по случая.
 
 
Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!