Ден преди „звездите” от новата селекция на Къщата да прекрачат прага й, след проучване на Нова телевизия, Евгени Минчев бе обявен за най-запомнящата се звезда в 10-годишната история на шоуто. Лордът победи по рейтинг дори Азис и Преслава, при това с много. Специалният му статут в предаванията на „ВИП брадър”, фактът, че единственият, канен да коментира преди и всяко свое участие в Къщата, честите му совалки до студията в Нови хан говорят, че може би Евгени Минчев е и Сивия кардинал на шоуто. Той е на сцената на големия ПР от цели 25 години. По тези причини той е най-подходящият за една сочна словесна дисекция на звездите в най-популярната Къща в България специално за “ШОУ”.

- Евгени, с какво според теб ще ни изненада 10-ият юбилеен сезон на „ВИП брадър”, при положение че вече сме свикнали по традиция с ударите под кръста от звезден характер и с интригите на Големия брат?
- Твърде рано е за всякакви прогнози, но аз си имам своите. Прическите падат, гримовете се размиват, заучените усмивки и приветливото поведение ще са историческо минало, което повече няма да приляга на участниците. Моралните и материалните бомби са заложени навсякъде в Къщата. Един ден Вальо Михов ще се събуди с изчезнала паста за зъби, а друг ден Ути ще трябва да готви първо, второ и десерт от... ориз и три пакетчета „черно пиперче”. Ще се пренаредят и звездните карти вътре. Ситуациите ще издигнат днес един, а ще бламират друг. Не забравяй, че 

шоуто започва в ретрограден Меркурий 

който отговаря за комуникациите. А това са 17 души, да си представим това обстоятелство в притурка с ловкостта на продуцентите и съветниците на „ВИП брадър”.

- В чие лице до момента виждаш потенциалния лидер в Къщата? 
- Няма съмнение, че Вальо Михов ще е един акуратен, достолепен и способен лидер, което той заяви още в първата нощ. И използва всички атрибути за това – леко авторитетно, бащинско покашляне, преди да започне да говори, елегантна стойка, уж небрежни изречения, всяко от които крие своята лидерска стратегия. Но той ще бъде и един Здравко от „Ритон” – привидно приветлив и когато Къщата съвсем го изтощи, ще заиграе друго хоро. Очаквам изненади и от Миглена Ангелова, която ще действа на принципа на остри подмятания, ще пуска въдици в различни по големина и мътност води, и ще чака кой първо ще закълве. Вероятно Роро ще опита да завладее музикално-младежката част от присъстващите, държейки се привидно френдли и незаинтересован от лидерското място.

- А на кого ще му пасне най-много ролята на аутсайдер и защо?
- Вероятностите за аутсайдерското място са няколко, като начело застава Георги Софкин. Видяхме неговата зависимост от една пижама и от уверението на „Биг брадър” дали е изглеждал добре в определени ситуации. Това е суетност, която не може да не се прояви и в отношенията му с другите брадъри. Заради своята абсолютна непопулярност в Къщата и слабата му популярност като изпълнител, Александър сигурно също ще е един от аутсайдерите в шоуто. Най-много данни обаче за това има Явор Бахаров. Той ще проявява неприемлива наглост, виждаш, че се държи като някой, комуто всички дължат внимание и са длъжни да обслужват неговата звездност.


Георги Софкин е все по-застрашен да напусне пръв Къщата на виповете

- В Къщата отново има „звезди”, които никой не познава. Те навярно са жадни за бърза слава и са готови на всякакъв род провокации – как би ги коментирал? И адекватно ли е мястото им във формата?
- Да изреждам ли – горката моделка Глория – един старомоден портрет на Мата Хари или която и да е редова танцьорка в „Мулен Руж” от времето на Тулуз Лотрек. Смятам, че се прекалява с пресоляването на „световния им звезден” статут. Щедро усмихнатият Александър, на когото Рени правилно подаде репликата, че той едва ли е на мястото си, но тя е. Той е типът, който обича да жонглира с известни имена, които да бъдат циментът на собственото му Аз. Тоест – пял съм с тази, пял съм с онази, пял съм с Рени... ама Рени не се сеща за него. На такива по света се казва star wana be, в смисъл, че му се иска да бъде звезда, но не е. Самата Деси Цонева, ако не е внучка на дядо си и баба си и дъщеря на Митко Цонев, не блести с никаква звездност. Едно секси щуро момиче, каквито има много по дискотеките. Самият Борислав Комсийски, определен за най-желан ерген, вероятно ще си тръгне два пункта по-известен, а в Пазарджик ще му викат „Мараба, брато”, докато ги черпи.

- В един от коментарите си в лайф студиото на Нова заяви, че тв водещата Миглена Ангелова не е всичко, което показва до момента. Какво имаш предвид дори и само с думите „ще я видите след три дни, само почакайте”?
- Не само Миглена, това важи за всичките. Но тя 

даде най-щедра заявка, че ще съска 

че ще е там, където се очаква да има коректив на егото, на правдивостта, като не обещавам, че това ще стане с най-миловидни средства.

- Мислиш ли, че Ирина Тенчева ще се окаже скритият провокатор сред съквартирантите?
- Смятам, че това момиче иска да изиграе ролята на живота си, но е избрала сцена с много ловък и гъвкав режисьор, какъвто е „Биг брадър”. Тя не минава за много обичана, защото по принцип никой не харесва жени-философки, особено когато те са до известна степен секксапилни. Едновременно Майка Тереза, Папеса Йоанна и Кобилкина, Ирина забравя, че българинът не обича да бъде напътстван, особено от жена, и кастрира всяко подобно поведение и опит. Препоръчвам й да отвори едно бюро за съвети, малко зад кухнята и преди спалнята, но не да ходи да ги предлага като амбулантен търговец в Къщата. Дали е провокатор... Че за това не трябва ли малко повече опит и по-малко къдрици?


Още с влизането се във формата Ирина Тенчева даде заявка, че ще го „играе” съветница

- Егото май е първото, което атакуват в подобни формати. В този смисъл кои са най-застрашените звезди в Къщата?
- Всеки е внесъл егото си и въпреки забраните за внасяне на някои неща, всеки съквартирант е взел със себе си именно него. Съзнателно или не. Прикрито или просто оставено на показ. Вредно или полезно, егото е пластелинът, който ще оформя образи в ръцете на Висшестоящия Брадър. Смятам, че тук уязвими са Явор Бахаров, Александър, Миглена Ангелова, кака Лили, чиито навъсени устни издават много вътрешни процеси и протести.

- Много възмутителни коментари предизвика поведението и дори визията на дъщерята на легендарния тв журналист Димитър Цонев – Деси. Ти как би я коментирал?
- Хората страдат по различен начин. Няма протокол за скръб и траур, но съществуват определени схващания около това. Да се плезиш, хилиш и подскачаш дръзновено не попадат в този списък. Елегантността при скръб и радост произлиза от дозата. Дори една усмивка в деня, когато погребваш най-близкия си човек, ако е зад воал и е усмивка като при пускане на гълъб в небето, тя изглежда на място. Но и ненужна скръб, повиване в черно, потискане на всякаква спонтанна радост, или порив за отпускане, могат да изглеждат също толкова нелепо. 

Деси е палава, жизнена, дрезгава 

Нека я оставим да развие образа си...


Дъщерята на легендарния ни тв журналист Митко Цонев – Деси, е един от най-обсъжданите образи в шоуто

- Като участник във „ВИП брадър” миналата година ти не винаги си слушал заръките на Големия брат, отказвал си дори да се включваш в определени мисии. Виждаш ли в настоящата звездна конфигурация някой, който би могъл да извади такова поведение?
- Не виждам образа си в настоящия формат. Тук няма хора с такова познание за себе си, с достойнство и извървян дълъг и нелек път като мен. Очевидно Михов е наистина постигнал човек. Но и той ще търси популизъм, Миглена Ангелова ще опитва да се харесва чрез всичко, което прави. Аз бях себе си дотолкова, че да отстоявам правата, достойнството си, изборите си.

- Избухна в смях, слушайки изказвания в Изповедалнята на най-известния малък човек в България Георги Софкин. Какво мислиш за него?
- Това е нелепо. Човек на тази възраст да е толкова подвластен на суетата си. А там, за жалост няма много причини суетата да е направила гнездо. Смятам, че ще бъде пуснат на лъвовете, което, от една страна, би било недостойно, от друга страна – справедливо, предвид личния избор на Софкин да участва в шоуто.

- В самото начало на участието си пък фолкпевицата Рени заяви, че се чувства съвсем на мястото си в този формат – какво мислиш за това?
- Рени е напълно на мястото си в това шоу. Някогашна голяма звезда, настояща отхвърлена съпруга. Умница, както се вижда... Нобеловата награда на Къщата е тя!

- А за откровено просташкото поведение на Явор Бахаров още при влизането му в Къщата – той псуваше в ефир, риташе предмети в басейна, проявяваше неприкрита арогантност и за капак спретна и първия гаф във формата – разкривайки влизането като гост звезда на брат си Захари?!
- Това момче не е виновно за поведението си. Медиите му придадоха ореол на сваляч, на секссимвол, пуснаха му такъв звезден фъндък, че при неподготвен ум, това може да доведе до определени повреди. Той и брат му са завзели ефира. Кеф. Защо да не хрупа фъстъци, като ги мята в устата от коленете си. Шофьорите на такси правят така. Звездите – не. Неговият стоеж – напълно льохмански, също не е звездна предпоставка. Има нещо недорасло и то седи между онова, което той мисли за себе си и онова, което медиите ни внушават за него. Ако няма специални клаузи в договора си, смятам, че ще бъде изтъкната истинската му същност.

- В Къщата е пълно с бивши кадри на БНТ – това учуди ли те?
- Радвам се на това побратимяване между БНТ и Нова телевизия. Това е прозрачно сливане на две предприятия, еднопосочна размяна на звезден отпадък. Малко тъжно, но и весело. Нещо, като внос на играчки втора ръка. Коя с пукната буза, коя с проскубани мигли...

- Из форумите все по-често се коментира, че някои ВИП-съквартиранти са наркомани или алкохолици, а не „ВИП”. Споделяш ли това мислене?
- Това е животът и вън от Къщата. 

Хората пият и се друсат 

Фейсбук е не по-малка зависимост. Някогашният морал вече е неприложим. Важното е какво професионално и човешко си оставил между две наздравици. Ако пукницата и друсането спомогнат за едно хубаво шоу, давайте, направете го.

- Според теб репликата на Рени за Нобеловата награда на Вальо Михов, ще бие ли по колоритност миналогодишните изцепки на разни плеймейтки за държави и столици? 
- Няма по-голяма изцепка и смятам, че в следващите формати също няма да има. От една плеймейтка се очаква да не знае разликата между Нобелова награда и „Стара планина”. Но Рени е на близо 50 години, пътувала и живяла по света. Очакваш ли някой да каже, че Миглена Ангелова е била председател на Парламента при Цола Драгойчева?

- Би ли участвал отново в подобен формат? Или емоционалната цена, която се плаща, излиза твърде солено?!
- Аз изпитвам огромно уважение към продуцентите на формата Нико Тупарев и Радо Тушев. Те не ме подведоха, не направиха нищо, което да накърни точките ми по договора, използваха от мен онова, което бе морално удачно за целите на шоуто. Да, бих отишъл отново. Този път ми се участва във формат с пеене на живо. Смятам, че ще изненадам зрителя.

Едно интервю на Анелия ПОПОВА



Светският лъв направи показно на Ники Кънчев

Интригите на Големия брат доведоха до целувка между светския лъв Евгени Минчев и тв водещия Ники Кънчев. Двамата се награбиха в студиото на риалити формата, предизвиквайки зрителското изумление. Причината за интимността им обаче се оказа задача на мнимия бос на Къщата Жана Бергендорф. Припомняме, че скандалната певица трябваше да сложи „целувката на Юда”върху устните на един от съквартирантите, като по този начин го номинира за изгонване. Бергендорф обаче не се справи с тази задача, която набързо бе поверена на тв водещата Миглена Ангелова. На нея й бяха нужни не повече от пет минути, за да “постигне” страстна и гореща целувка с Роро Кавалджиев, акомпанирана от бурни аплодисменти в Къщата.

Страстите се пренесоха в коментарното студио. Развеселеният от собственото си остроумие светски лъв Евгени Минчев награби водещия Ники Кънчев, за да му покаже каква трябва да бъде истинската целувка между мъже. След това открито намекна за нестандартната сексуална ориентация на музиканта Александър Николов /Алек Сандър/, който е сред съквартирантите в шоуто. „Сашо, ако беше мъж на място, нямаше да се дърпа пред целувката на една жена. Сещайте се”, намигна съучастнически Минчев.