Ром без книжка и с включен буркан, с каквито са оборудвани колите на НСО изпреварил шефа на столичния КАТ Тенчо Тенчев. Само няколко километра след това е бил спрян от колегите на Тенчев по негов сигнал. Ромът отнесъл два акта, а лампата му била конфискувана. Случката се разиграла в почивните дни около 6 септември, съобщава в. „Телеграф”.
Началникът на отдел „Пътна полиция” към СДВР комисар Тенчо Тенев пътувал заедно със съпругата си за Димитровград, когато забелязал в огледалото си, че зад него с висока скорост се приближава „Мерцедес” Е клас.

Колата с регистрационен номер СТ 336 подала светлинни сигнали червено и синьо и изпреварила автомобила на полицейския началник. При задминаването той забелязал, че мерцедесът се управлява от мъж, до него пътувала жена, е между двете предни седалки стои дете. Тенев се обадил в дежурната, за да провери дали колата не е на някои от служителите – оказало се, че не е. Тогава шефът на КАТ звъннал на колегите си от РПУ Димитровград, за да им съобщи за нарушителя, след когото подкарал на известна дистанция. Първият патрул по пътя подал сигнал на водача с палка и той отбил. 

„Господине, къде е бурканът?”, попитал го Тенев, при което шофьорът отговорил, че няма такъв. Оказало се, че го е скрил в предната дясна врата. След като бил разкрит, започнал да се оправдава, че бърза за кръщене в Гълъбово, затова го бил сложил. При поискване на документите за проверка станало ясно, че шофьорът не само кара с буркан, но няма и книжка. Санкцията за управление без свидетелство е от 100 до 300 лева. Актът за използването на лампата пък е от 50 до 200 лева и отнемане на книжката от 1 до 6 години.