Трябва да се стягаме, защото тепърва проблемите с бежанците у нас ще зачестяват, прогнозира пред Dnes.bg 20-годишният рапър Симеон Петков, който бе нападнат и бит от тълпа мигранти на "Лъвов мост" в столицата.
Както БЛИЦ съобщи инцидентът станал към 21 часа в неделя, след като младият мъж им направил забележка за хвърлена на земята пластмасова бутилка.

"Направих им забележка, но първия път се направиха, че нищо не са чули. Втори път ги подканих да си вземат боклука от земята, тогава един от тях се наведе и взе бутилката. Всички бежанци, около петнайсетина, се въртяха около един мъж, вероятно им бе нещо като тартор, който се приближи към мен и говореше нещо на арабски. Попитах го какво ме гледа, той гневно опря челото си в моето. Замахна и ме удари, аз също го ударих", разказа Симеон.

Младият мъж бил бутнат на земята и заобиколен от тълпата. Имало свидетели, но никой не му се притекъл на помощ.

"Скочиха ми в гръб, ядох шутове, но и аз ударих двама-трима", призна рапърът.

Веднага след това мигрантите се разбягали, той се затичал след тях, но те се укрили в уличките около "Лъвов мост".

"После две момчета, също бежанци, дойдоха при мен да ме попитат как съм. Далеч съм от мисълта, че всички са престъпници, и сред тях има свестни", сподели Симеон.

Отказал веднага да подаде жалба в полицията, не смята и три дни след инцидента да го стори.

"Няма смисъл да се обръщам към полицията. С половин уста ми казват, че нямат правомощия да действат при такива инциденти, трябвало да стане нещо по-сериозно. Няма смисъл, какво по-сериозно да стане?", попита той.

Според него тепърва проблемът с нелегалните мигранти, налазили София, ще се разраства.

"Трябва да се стягаме, защото занапред ще имаме все повече проблеми. Според мен решението е по-засилено полицейско присъствие около местата, където се събират бежанци. Трябва да се сформират и доброволчески граждански отряди, които да следят за нередности. Не казвам да ги бием, но аз съм готов да се включа в тях", заключи Симеон Петков.