Слави Трифонов опипва почвата за създаване на опозиционна партия, научи БЛИЦ от екипа му. Медията ни научи, че в последните дни Дългия е повикал в столичния си апартамент партийни експерти, за да ги посвети в намеренията си.
Шоуменът внимателно проучвал възможността за създаване на собствени структури в областните градове на страната, които да мултиплицират идеите му за смяна на правителството.

Финансовият гръб на новата му платформа е банкерът-беглец Цветан Василев, който в програмното си интервю пред новите си партньори от "Капитал" обяви, че би се върнал в България само при условие, че има нова власт.

За нова, удобна власт жадуват и протестърските организации, които ще обърнат свирката и ще започнат да крещят в подкрепа на Дългия. Протестърите следват пътя на парите още от самото си създаване, а около тях вали валутата на редица неправителствени организации.

В жилището си, което е в непосредствена близост до булевард "България", Трифонов е анонсирал, че ще превърне концерта си на 29 октомври на Орлов мост в трибунал срещу легитимното българско правителство.

Датата на събитието съвсем не е случайна и е само седмица преди първия тур на президентските избори. Слави смятал да изтъпани на сцената и клакьорите от екипа си, които също щели да кажат по няколко думи срещу управляващите.

По този начин Трифонов, който се уплаши да се яви като кандидат-президент, целял да постави началото на новата си партия, която според изследване на ГАЛЪП събира подкрепа от около 3%.

Анализатори с богат опит, обаче са твърдо убедени, че избирателите няма да се подлъжат на илюзиите за високи доходи и космически пенсии, каквито им обещаваха случайните момчета и момичета от началото на Прехода.

Ивайло КРАЧУНОВ