Бургазлия от най-големия жилищен комплекс „Меден рудник” продава България. Не, това не е първоаприлска шега, а реална обява в една от най-големите интернет платформи за купуване и продаване, съобщи Флагман. Повод за нестандартната обява стана скандалното изказване на руския политик Пьотр Толстой пред БНТ. Той обяви, че Русия ще купи цяла България, като половината от крайбрежието ни вече са го купили.
Бургазлията, явно бесен на изказването и като цяло на наглостта на политиците, решил да се изгаври с тях. Стойността, която решил, че струва страната ни, също не е случайна – иска символичната сума от 681 лв. – годината, в която създадена Първата българска държава. Сумата на квадратен метър пък излиза на 6,14 лв. – почти безплатно.

В характеристиките той е посочил, че се предлага с ток и вода, като държавата върви с народа – 6-7 милиона „балъци”. Купувачът ще получи и бонус – 240 депутати и един кабинет министри. А при интерес може да се договори и бартер с друга държава.

Ето я и цялата обява, публикуваме я без редакторска намеса:

Предвид засиления интерес от страна на руски политици за закупуване на части и/или парцели от България, обявявам за продан цялата територия. Земята е атрактивна, но няма влязъл в сила Общ устройствен и управленски план. Върви с населението, което не е константа, не е и от най-атрактивните за продаване стоки, но пък намалява прогресивно, така че скоро може и да нямате такъв проблем. Има прекарани ток и вода, но с тях има прекарани и 6 - 7 милиона балъка, които ги плащат на монополни цени, така че ще ви излезе почти без пари.

Останала е малка част за застрояване по Черноморието, но ако си изиграете добре картите, може да строите и в морето. Има някакви външни и вътрешни дългове, но ако я купите през кипърска офшорка, може и да не ги плащате.

Възможен е и бартер за Швейцария, която е по-малка на територия, така че може да се наложи и доплащане. Към покупката получавате бонус 240 депутата, един кабинет министри, както и поне още няколко бъдещи министри. Ако се обадите веднага, ще вземете и промопакет - с десетина олигарси. Какво ще ги правите - не знам, ние също не знаем.