Хасан и Ибрахим Игнатови са родени на 15 декември 2003 година. Близнаците са считани за едни от най-талантливите пианисти у нас, като им се предрича бляскаво бъдеще. Носители са на над 50 награди от родни и чуждестранни конкурси. Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс "Евровизия" в Малта заедно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби. На 8-годишна възраст са сред най-успелите деца на Фондация "Димитър Бербатов". На 25 септември 2015 г. Хасан и Ибрахим участват в мегаконцерта на Слави Трифонов и "Ку-ку" бенд на Националния стадион "Васил Левски" пред над 70 000 души.
- Хасан и Ибрахим, какви са очакванията ви от новата учебна година?
- Да продължаваме по-пълноценно да се развиваме в музикално отношение като пианисти и музиканти, защото досега учихме в СОУ, а сега вече сме в музикално училище. Също така искаме да се изграждаме като композитори, защото обичаме да композираме, да създаваме повече музика, да изнасяме повече концерти. Да зарадваме нашите почитатели. Естествено, че очакваме да се случат хубави неща, все пак София е центърът на събитията. Да дадем на училището, на София и България най-доброто!

- С какви емоциите пристигате в София?
- Естествено, че се вълнуваме! Идваме в по-голям град, в столицата, където е и най-голямото и известно училище в България, и мислим, че нашето място е тук.

- Притеснява ли ви животът в столицата?
- Да, малко да. Идваме от по-малък град, от периферията, и не познаваме добре начина на живот в София и това малко ни притеснява.

- Ще ви липсва ли семейството?
- Естествено, но никой не е в сила да ни раздели. Нашата сила е в единството.

- Какви ви предстои в краткосрочен план на музикалната сцена?
- Това е изненада, но все пак ще издадем съвсем мъничко от тайната - подготвили сме страхотни концерти, които се надяваме да изнесем със Софийската филхармония.

- Какво най-много ви впечатли при последното ви гостуване в САЩ?
- Държанието, културата, поведението и отношението на местните хора към нас. Много по-интелигентни и възпитани са.

- Имате ли много почитателки?
- Разбира се, те са безброй. Предстои ни сериозна работа и не можем да отделим време за тях. Обещали сме нещо на България и ще го изпълним.

- Чувствате ли се известни хора?
- Ние сме нормални като останалите деца. Че сме известни, това не ни прави по-различни.

- Приятелите ви впечатлени ли са от успехите ви?
- Да. Първоначално се стремят да не го показват, но впоследствие се издават - започват предложения за снимки, автографи и т.н.

- Съжалявате ли, че завършихте втори на "Детската Евровизия"?
- Разбира се! Отмъкнаха ни първото място пред носа. Тогава ни заболя най-много, знаехме си силата, това беше денят, часът и нашият миг, нашата победа, която я заслужавахме. Но после нещата си дойдоха на мястото си и в края на краищата "Детската Евровизия" на следваща година се проведе в България - страната на истинските победители.

- Какво ви е мнението за Крисия? Как бихте я описали?
- Носим я в сърцата си. Никога не можем да забравим онези мигове, които преживяхме заедно. Страхотни приятели сме и никога няма да се разделим!

- Какво бихте казали на децата, които искат да тръгнат по вашия път?
- Както виждате, пътят ни е много труден и трънлив. Успехи не се постигат лесно. Всеки успех се дължи на безспирен труд. Човек е толкова голям, колкото мечтите си. Нашето послание към тези, които искат да ни последват: Първо, трябва да имате родители, които да ви подкрепят безусловно навсякъде и във всичко, каквито за щастие са нашите. Второ, трябва да се стремите само нагоре и нагоре. Трето, да знаете какво искате от себе си и какви са ви целите. Четвърто, трудолюбие и постоянство. Това е формулата на успеха. Не спирайте да мечтаете, но недейте забравя, че много трябва да се трудите, за да бъдете забелязани.

- Какво обичате да правите през свободното си време?
- Компютърни игри, да гледаме детски филми, да композираме музика и да учим някоя дума на английски.

- Кой е любимият ви спорт?
- Футбол и колоездене.

- Коя е любимата ви книга?
- „Хари Потър“ и много други.

- Ловите ли покемони?
- Ако бяха се появили на клавишите на пианото, когато свирим, със сигурност щяхме да заловим дори и най-редките покемони.

- Имате ли идоли, на които искате да подражавате?
- На световноизвестните пианисти Ланг Ланг, Николай Лугански, Валентина Лисица и др.

- Какво най-много харесвате у другия?
- Винаги сме харесвали по-хубавото и положителното у другия, никога не сме появявали завист.

- За колко време най-дълго сте се разделяли двамата?
Хасан: - 4 дена, когато Ибрахим беше на концерт във Виена, а аз в Москва на друг.

- Усещате ли да има някаква специална връзка между вас както при повечето близнаци?
- Най-съществено връзката я усещаме, когато свирим на 4 ръце, разбираме се с дъх и с поглед. Тогава се превръщаме в едно тяло с четири ръце.

- Какви са мечтите ви в професионален план?
- В най-близко бъдеще ще има много новосъздадена музика от нас, ще има много композирани от нас концерти за пиано и оркестър, също така възнамеряваме да композираме и филмова музика. С две думи - имената ни ще бъдат записани със златни букви в историята на световната класическа клавирна литература. Това е нашата цел и ние ще я гоним, докато я стигнем с цената на нашето трудолюбие, всеотдайност и постоянство.

- Най-хубавото нещо, което ви се е случило в живота, е...
- Да сме сме заедно със семейството ни. Тогава се чувстваме най-щастливи.

Интервю на Иво АНГЕЛОВ, в. България днес