Рени е от имената в попфолка, които навремето направиха бърза и зашеметяваща кариера. Тя е първата от бранша, която проби на чуждия пазар и издаде няколко успешни албума в Сърбия. Нареди се до звезди  като Драгана Миркович, Лепа Брена и т. н. Първа се осмели да направи самостоятелен концерт изцяло на живо в НДК. И точно, когато беше в апогея си, срещна любовта на живота си в лицето на Борис Пилософ. Решава да загърби музикалната си кариера и да гради семейство. Ражда две прекрасни момчета на мъжа си, а не след дълго заминава да живее за Израел. Там прекарва няколко години с децата си в очакване при тях да дойде и Борис. Той обаче няма такова намерение, а в България е засичан с различни жени. Канчето накрая прелива и Рени се завръща не само в страната ни, но и на сцената. Представи вече няколко успешни парчета. А сега се впуска в поредното предизвикателство - риалити формата „ВИП брадър”.

Потърсихме Рени, за да я попитаме директно наистина ли има някакъв здравословен проблем, както напоследък се пише; дали е преживяла раздялата с мъжа си; за скандалния й видеоклип, в който пуши “трева”.

Тези и още куп любопитни неща -  в откровената й изповед единствено пред „ШОУ”.

- Рени, появиха се твърдения в медиите, че рязко си качила килограми и имаш здравословни проблеми. Вярно ли е това?
- Не само, че не съм качила килограми, а дори съм свалила. Просто физиката ми е такава, че дава повод на злите езици да „творят“ по мой адрес. Водя изключително динамичен начин на живот, а нещото, което малцина знаят, е, че дори съм си наела лична фитнес инструкторка, която идва у дома да ме тренира. Така че онези, които силно са се „притеснили“ за здравословното ми състояние, могат да бъдат напълно спокойни. Въпрос на време е зложелателите ми да залитнат в другата крайност и да ме обявят за анорексичка.

 - Говори се още, че преживяваш тежко раздялата с бащата на синовете ти?
- Преживявам я дотолкова, че се опитвам да бъда едновременно и майка, и баща. Стремя се да компенсирам липсата му, 

да не допускам да има тъга

в очите им – нима това не е тежка задача? Колкото до моето емоционално състояние – преживях проваления си брак и сега съм напълно отдадена на музикалната си кариера, която, благодаря на Бог, отново тръгна възходящо.


Борис системно изневерявал на певицата

- Виждали ли сте се скоро с Борис? В какви взаимоотношения сте в момента? Децата как реагират на раздялата ви?
- Допирни точки нямаме, а и разочарованието ми е твърде силно, че да имам желание да го виждам. Не мога да кажа, че взаимоотношенията ни са нормални. Смея да твърдя, че той прави кардинални грешки спрямо децата, за които един ден горчиво ще съжалява, търсейки уважението им, което сам стъпква.

- Не може през годините да не си чувала и да не си се съмнявала, че ти кръшка. Предполагам сега очите ти се отварят все повече и разбираш доста лъжи...?
- Личният живот на популярните лица у нас е доста „апетитна“ тема за жълтите медии, така че бях свикнала да чета какво ли не. Но сега вече си давам сметка, че в написаното винаги има поне 20 процента истина, на базата, на която се съчинява. Тези 20 процента истина променят съдби...

- Пускала ли си сигнал до ДАНС срещу свекъра си проф. Владимир Пилософ, който наскоро бе назначен за шеф на Фонда за лечение на деца?
- Категорично не съм пускала сигнал до който и да било, защото тая само добри чувства, гордост и уважение към свекъра си и по никакъв начин не го държа отговорен за краха на брака ни.


Звездата заведе синовете си да видят 7-те Рилски езера, където се засече и с колежката си Глория

- Чувстваш ли се предадена и имаш ли силата и смелостта да търсиш отново любовта?
- Чувствам се ограбена, защото е така в буквален и преносен смисъл. Загубата за мен е огромна и чисто кариерно, а времето, което изгубих в надежди 

и чакане да бъдем истинско семейство

 има своята парична стойност, но то отлетя безвъзвратно!

- Клюкари те забъркаха в сексафера със собственик на заведение в Испания, където ти имаше участие ...?
- Поредната лъжлива сензация от жанра  „съчинение по снимка”… Ако има собственик на заведение, който търси популярност и желае да се види на страниците на утрешната преса, просто да ме покани на участие и си гарантира пикантно отразяване.

- Нека си поговорим и за работата ти. СЕМ цензурира последното ти видео „1.20”, тъй като на някои от кадрите се вижда как пушиш “трева”...
- Казусът е следният - режисьорско решение, професионално отношение от моя страна и рекламна стратегия, която получи широк отзвук.

- Ти опитвала ли си някога наркотични вещества? 
- Никога не съм и не бих опитала. В живота си имам достатъчно емоционални моменти, че да търся нови изживявания и да залитам по грешен път. Тези неща са за слабите хора, аз съм доказала, че съм силна натура.



- Наскоро уважи участие на сръбската легенда Бобан Здравкович. Продължаваш ли да поддържаш приятелски отношения с чуждите си колеги? А с българските?
- През годините съм доказала, че не съм конфликтна личност и не съм натрупала слава, стъпвайки на нечии чужди постижения, създавайки интриги и търсейки умишлено скандала. Така че и преди, и сега, поддържам отлични отношения с всички колеги, от различни жанрове и народности. Нещо, което малцина успяват.

- Преди си споделяла, че ти е болно, че си оценена повече в Сърбия, отколкото в България. Така ли е всъщност?
- Сега като го чувам от теб и звучи 

като жалването на Валери Божинов

Действително имах признанието и любовта на цялата сръбска нация, докато в България хората са доста по-критични и пристрастни.

Едно интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 




Скочила от 109-ия етаж в Америка 

Докато била на турне в Америка, направила нещо импулсивно и екстремно. Нейната колежка Мая, която от години работи в Щатите, имала желание да й достави максимално удоволствие и по някакъв начин да я отърси от мислите за проваления си брак. Затова предложила да скочат с бънджи от висока сграда. „Изпитвах вътрешна потребност от нещо толкова екстремно, вдигащо адреналина и каращо те да се чувстваш в безтегловност. Аз винаги съм много здраво стъпила на земята и трябваше да се откъсна от нея поне за миг”, разказва Рени за вълнуващото си приключение в страната на неограничените възможности. 


Мечтае да води предаване 

“Отново взех живота си в свои ръце и трябва да се стремя да бъда все по-успешна, тъй като бъдещето на синовете ми е изцяло и само моя отговорност. Няма да крия, че този факт ме плаши, но в никакъв случай не планирам да търся спонсор или рамо, на което да си изплача мъката. Отворена съм за всичко ново и позитивно, което Бог ми е отредил. Колкото до професионалното ми бъдеще, ще продължавам да радвам публиката, но и тайничко си мечтая да водя свое тв предаване”, споделя певицата с най-чаровната усмивка във фолка.