Десетки булки атакуваха руския президент Владимир Путин на Червения площад. Съдейки от информациите в социалните мрежи, момичетата са участвали в проявите, посветени на 869-ия рожден ден на Москва, който бе отбелязан на 10 септември, пишат руските медии. 
За срещата на Путин с „младоженките” на Червения площад съобщи в Twitter журналистът Дмитрий Смирнов. Той постна снимка, на която момичета в сватбени премяни са заобиколили руския президент, за да си направят селфи.  


 
Смирнов публикува и видео, на което държавният глава върви по Червения площад заедно с министър-председателя Дмитрий Медведев и кмета на Москва  Сергей Собянин и сякаш случайно среща тълпата невести. Путин поздравява момичетата и се съгласява на снимка. „Красавици”, отбелязва той след сесията. 
 
Интернет потребители веднага се заеха със задачата да разкрият самоличността на момичетата в бяло. Една от тях - evgenia_alex, споделя снимка с Путин и не крие, че всичко е било режисирано и самата тя не е била булка. От профила й става ясно, че често участва в подобни светски мероприятия. Занимава се с реклама и търси други красавици, които да участват в подобни прояви.
 

От данните на друга „младоженка” също става ясно, че изявата на Червения площад е била предварително организирана. Преди събитието Людмила Василянская е качила снимка от мястото, а текстът над нея гласи „В очакване на репетицията”.  

Освен това „булката” е публикувала и видео от генералната репетиция със сватбените рокли. Не липсва и видеозапис от срещата с президента. Людмила работи като модел и в акаунта й има много снимки от светски събития.