БЛИЦ успя да се свърже с Фейсбук потребител, който познава както ученичката от скандалния клип, който беше разпространен в социалните мрежи. Той знае коя е малтретирана да се съблече гола девойка, така и момичетата, които са я измъчвали. По думите му видеото, е заснето в центъра на София и на гаврите са присъствали поне още няколко души.
Сред тях е бил и 15-годишният Борис Минчев. Името му нашумя през лятото на тази година, когато бе наръган с нож при скандал в дискотека в Китен и едва оцеля. В интернет той е популярен с прякора "Б. Анти смъртта".


 
"Има такъв слух, че той е бил по време на целия случай и дори е бил негов телефонът, от който е снимано. За да се направят на интересни пред него, тези две момичета са започнали да измъчват другото. Аз ги познавам, те са привърженички на футболни отбори. Целият скандал е тръгнал заради момче, някакъв Дани. Разговарях и с лелята на Паула - едно от момичетата, които участват в гаврите. Тя ни разказа, че тя няма родители, живее при дядо си и баба си. Иска по-бързо да се скрие този случай, защото се срамува много", разкри източникът на БЛИЦ.
 
Проверка на БЛИЦ разкри, че момичето, което е карано да се съблича, е с инициали А. Г., а в интернет се подвизава с прякора
Тинки Уинки.

Предупреждаваме, че следващите кадри съдържат нецензурни думи и сцени на насилие. Публикуваме ги единствено с цел, за да се предизвика дискусия за насилието между деца и ученическия тормоз.



"Познавам лично детето. Видях клипа най-случайно, виждам го и веднага й пиша - тук има клип, това ти ли си и тя - да, аз съм. Питам - защо не подадеш жалба, тя ми отговори, че се страхува, защото ако отиде в полицията, родителите й щели да разберат. Тези деца се събират в едно заведение до НДК, дават им алкохол и след това започват с изцепките. Това е модата, да се слагат на момче, ако някой е футболен хулиган, момичетата непрекъснато във Фейсбук пускат снимки и клипове", разказва още източникът на БЛИЦ.
 
Клипът е заснет преди две седмици. Препращан е от един ученик на друг и през цялото това време са се гаврили с А. Г. Накрая някой от хората, които са го гледали, се престрашил да го публикува във Фейсбук, за да му даде гласност и тези, които са го заснели, да бъдат наказани.
 
Вчера малтретираната ученичка най-накрая се решила да подаде жалба в полицията и да разкаже на родителите си какво се е случило. В момента текат разпити в районно управление в столицата на участниците в скандалния клип в присъствието и на детски психолог, научи още БЛИЦ.
 
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ