Покъртителната история на 69-годишната Калинка Неделчева, която има тежка форма на диабет и е неподвижна след усложнения на здравословното си състояние, е на път да повтори случая с учителката от Бургас Веселина Гинева, която остави съпруга си да умре от глад и липса на грижи, а след това захвърли трупа му в кофа за боклук.
Жената е болна и прикована на легло, а преди месец преживява тежката загуба на единствения си близък човек – съпруга си.Тя няма братя и сестри, няма близки и далечни роднини и остава сам-сама на този свят, на произвола на съдбата, Флагман.

Заради благородните си сърца и вярата в доброто у хората и поради това, че нямат свои деца, в края на 2012 година възрастното семейство прибира от улицата лицето Красимир Рашков Димитров. Двамата започват да се грижат за него като истински родители. Три години и половина живеят заедно, а 61-годишният Красимир, който преди това просел пред църквата „Св. Иван Рилски” и не е знаел дали ще доживее утрешния ден, просто удря кьоравото. Възрастното семейство го издържа, храни го, дори му дава пари, защото той така и не може да си намери работа, а всяка стотинка, която има – пропилява по игралните зали. 

Всичко уж върви добре, докато през юни месец тази година умира съпругът на Калинка. Тогава лъсва цялата лъжа на Красимир… Става ясно, че единствената му цел е измами семейството и да присвои имота им. С ловки хватки той принуждава жената да му разреши да се регистрира като постоянно пребиваващ в жилището й.

Мошеникът е известен на разследващите органи като мним психолог, мамил хора на територията на Варна, а през 2009 г. е бил издирван от полицията за тези престъпления и буквално прогонен от морската столица.

Красимир дори стига дотам, че опитва да принуди Калинка да му завещае тристайния си апартамент на суперцентъра на Бургас - на ул."Константин Фотинов". Там той вече се чувства като у дома си. Един ден решава, че вече няма нужда от старата и болна жена и спира да се грижи за нея. Оставя я неподвижна, с отворени рани и цялата в урина и фекалии. Не й разрешава да разговаря с никого, заключва я и започва ежедневно да я принуждава да му припише жилището.



Накрая се стига до намесата на адвокат, който прави всичко възможно по законов път да изведе самозвания син от жилището на жената.

В момента тя е настанена в болница, където се полагат денонощни грижи за нея, обработват раните й и поддържат живота й, но това й струва скъпо. А в жилището на ул. „Константин Фотинов” 1 живее мнимият син, който явно смята, че никоя сила на света не може да го изведе от там. Калинка иска да се прибере, но Красимир отказва да напусне апартамента. Вчера дори се е стигнало дотам тя да бъде докарана с линейка пред дома си, а самозванецът да откаже да напусне жилището й.