Четири или пет дела се водят срещу скандалният кмет на Перущица Ради Минчев от ДСБ. Както БЛИЦ съобщи градоначалникът е бил изведен с белезници пред очите на всичките си служители. В момента градът е блокиран от ченгета от икономическа полиция и от дансаджии.
Едно от делата, които се води е за 10 т. желязо, свалени от историческия музей в града. Вместо сумата от около 5000 лв. да бъде внесена по сметката на общината, тя е била дадена на фирмата, която е демонтирала желязото.

Второто дело е срещу Минчев за неизгоден договор за строеж на Спортната зала в града, става въпрос за около 72 000 лв. Отделно от това на 29 август е събрана и внесена в общината подписка от 1000 души заради пътя Перущица – село Върховръх. Въпреки протестите на хората, кметът е разрешил по този път да се движат камиони за дърводобив, тежки над 6 т. Те разрушават пътя и често се достига до катастрофи. Последният такъв случай е автомеле на огромен тежковоз и лек автомобил, чиято шофьорка е в болница в тежко състояние. 

Местните в Перущица са недоволни и от това, че кметът е дал разрешение да бъде разрушен паметник на местни герои, които съществува повече от 40 г. и се намира на дефилето на р. Въча.

Хората в Перущица не искат този кмет, който кара втори мандат и отдавна говорят за предсрочни избори, казаха източници на БЛИЦ в града.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!