Хилари Клинтън няма търпение да се върне към работата си. Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ написа в профила си в Туитър, че се чувства прекрасно и с нетърпение очаква да се впусне в предизборните мероприятия.
„Благодаря на всички за хубавите пожелания. Чувствам се прекрасно и се оправям”, написа бившият държавен секретар в социалната мрежа.

„Както всеки, който някога си е стоял вкъщи, защото е болен, искам отново да се върна към работите си.  Ще се видим скоро в следващите етапи на предизборната гонка”, добавя тя.



С тези думи Клинтън опровергава слуховете  за тежкото си заболяване. Малко по-рано в медиите се появи информация, че в случай на оттеглянето й от предизборната надпревара  конкурент на Доналд Тръмп ще стане вицепрезидентът Джо Байдън или американският сенатор Бърни Сандърс.
 
Както БЛИЦ съобщи, кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън стресна доста приближените си по време на церемонията за почитането на жертвите от атентатите на 11 септември 2001 година в Ню Йорк. На 68-годишната дама й прилоша, а в медиите се появиха кадри как от обкръжението й я вкарват в автомобил, който да я откара за лекарска помощ. По-късно личният лекар на Клинтън Лиса Бардак заяви, че пристъпът бил заради горещината и обезводняването. След това стана ясно, че тя страда от пневмония.
 
Съпругът на кандидат-президента – Бил Клинтън, също коментира състоянието й. По думите му, припадъкът й се дължи на преумора и обезводняване. „Това й се е случвало и друг път, когато е била силно обезводнена. А тя работи като демон на поста държавен секретар, като сенатор и в последните години”, каза Клинтън в интервю за Чарли Роуз.

И от екипа на кандидата за президента на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън потвърдиха,  че тя в момента оздравява след пневмонията. От там съобщиха, че вирусът, който я е накарал да припадне в неделя е разболял още няколко души от предизборния щаб, предаде Breitbart.

„Всички са болни“, заяви източник от щаба на Клинтън, добавяйки, че „вирус, който отнема работоспособността“ е разболял поне шестима души, включително и мениджъра на кампанията Роби Мук.

Източникът посочи, че съветник на кандидат-президента е трябвало да постъпи в болница, след като е припаднал от „силна дехидратация“. 
 
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ