Кандидатът на Републиканската партия в САЩ за президентския пост Доналд Тръмп заяви в Балтимор, че съперничката му Хилари Клинтън трябва да се откаже от надпреварата, защото е „направила най-голямата грешка в сегашния сезон на политическа борба", предаде ТАСС.
Тръмп изтъкна, че Клинтън не трябва да се кандидатира, щом се отнася с такова презрение към гласоподавателите. Според милиардера Клинтън си е позволила да покаже истинските си чувства, нетърпимостта и омразата си към милиони американци.

Повод за коментара на Тръмп стана изказване на Клинтън в Ню Йорк в петък вечерта, когато кандидатката нарече привържениците на съперника си „хомофоби, сексисти и ислямофоби", информират световните агенции, цитирани от БТА.

Клинтън заяви, че според нея, „половината от привържениците на Тръмп" са хора, „достойни за съжаление".

В отговор републиканците обвиниха Клинтън в крайно пренебрежително отношение към избирателите.

Клинтън беше остро критикувана от политическите си опоненти и медиите и беше принудена да се извини, а в публикувания от изборния й щаб текст се казва, че лошо се е изразила.

В момента за Тръмп биха гласували 40% от анкетираните в допитване на социологическия център „Ипсос" и агенция Ройтерс, а за Клинтън - 39 процента.