В социалните мрежи любителите на теориите за заговор предположиха, че кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън е подменена с двойник след като й стана лошо на публично място, съобщава британското издание Metro. Някои решиха, че повод за това е станало сериозно заболяване (а не просто пневмония, както бе заявено от лекуващия я лекар) или даже нейната смърт.
Потребителите в интернет обърнаха внимание на този момент, когато съпругата на бившия президент на САЩ излязла от сградата, където живее нейната дъщеря Челси, — там била заведена след като се почувствала зле на събитие в Ню Йорк, посветено на паметта на жертвите от атентата 9/11. Хилари Клинтън си тръгна от апартамента на Челси след няколко часа самостоятелно, тя се смееше, позираше за снимки и каза: "Чувствам се прекрасно. Денят в Ню Йорк е прекрасен". 

Голяма част от коментиращите в мрежата са останали с впечатлението, че това не е била истинската Клинтън. Привържениците на конспирацията обръщат внимание на нейния нос - те смятат, че носът на двойничката е отпуснат надолу, а при Хилари той е чип. Те намират разлика още и в ушите, както и в показалеца на ръката, като според тях при двойничката е по-къс. Краката на "фалшивата" претендентка за президент според тях също са по-тънки.

"Те смятат, че всичко това е направено, за да бъде заблудена обществеността, понеже Хилари Клинтън може да има мозъчно заболяване, например Паркинсон или пък тя може вече да е починала или да е в предсмъртно състояние", пише Metro като подчертава, че в мрежата набират популярност хаштаговете #HillarysBodyDouble и #IsHillaryalive.

Превод и редакция: БЛИЦ