Кандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън се почувствала зле и напуснала по-рано службата в Ню Йорк в памет на жертвите на терористичните атаки от 11 септември 2001 г., съобщава вестник The Washington Post.
Говорител на кампанията на бившия държавен секретар на САЩ уточни, че Клинтън е останала около час и тридесет минути на церемонията тази сутрин, за да отдаде почит на загинали и да поздрави някои от близките на жертвите.

Тя обаче се е почувствала зле и е напуснала събитието, отивайки към апартамента на дъщеря си.

Уточнено бе, че към момента Хилари Клинтън се чувства много по-добре. 

68-годишната кандидат-президентка на САЩ, която категорично отрича многобройните слухове за лошото ѝ здравословно състояние, „никога не се е възстановила напълно” от сериозен кръвен съсирек през 2012 година, който „отключил” дегенеративно заболяване. Тя в момента вече се намира във финалните фази на това заболяване, като скорошните ѝ „комплексни парциални припадъци” показват „малка вероятност” да живее повече от 18 месеца, пише британският вестник "Експрес".

Последните противоречиви твърденията за здравето на Хилъри са направени от професор в САЩ, който ги е публикувал в мрежата, но е запазил анонимност. В подробно 10-минутно видео, качено в YouTube, и с използването на скенерни снимки на мозък и клипчета на забавен кадър на Клинтън, професорът, който твърди, че е преподавал в три медицински учебни заведения, излага своята теория.
 
„Хилари Клинтън води президентската си кампания, знаейки, че ще умре. Пациентите, диагностицирани с съдова деменция, живеят между 3 и 5 години, Виждаме, че Хилари демонстрира проблеми при говора и движението, с паметта и показва слабост”, твърди професорът. Субкортикалната васкуларна деменция тежка форма на болестта, защото засяга мозъчния ствол, който контролира голям брой от примитивните функции на телата ни”, обяснява той.