Джон Лиър е може би един от най-опит­ните пилоти в света. Работил дълги години за ЦРУ и има зад гърба си стотици полети в различни точки на планетата. Дядо му Бил Лиър е основател на легендарната компания за частни самолети „Лиър Джет“ – може да се каже, че авиацията е в кръвта на Джон! Опитният пилот лично е инспектирал и е разследвал десетки самолетни катастрофи. Той е запознат с всеки технически детайл и спецификация на машините. Лиър е предоставил доказателства за това, че кулите близнаци и Пентагона не са ударени от пътнически самолети, предава WorldTruth.tv

Ето обобщение на неговите изводи:

Ако самолет се вреже в железобетонна конструкция, първото, което ще се случи, е алуминиевите крила да се огънат. Изключено е мекият алуминий да пререже стоманените колони на небостъргача като нож масло – както ни показват по телевизията.

Според Лиър, ако зданието беше наистина ударено от пътнически самолет, крилата, както и голяма част от машината щяха да стърчат навън – тук от самолет няма и помен.

Не е възможно краят на крилото на самолет да пререже металните колони на сградата по този начин. Сградата се възстановява от само себе си! Записите не показват експлозия при удара.

На някои от записите се вижда, как носът на самолета излиза от другата страна на сградата. Освен че е физически невъзможно, на снимка направена от независим фотограф, въпросната дупка липсва! Вижда се как в прозорците има различни предмети в стаите. Тази част на сградата не е била пробита от самолет.

Стоманените колони на сградите са срязани с перфектен разрез! Според редица експерти по металургия е изключено алуминий да пререже стомана с плътност 8030кг/м3, а в записите се вижда, че разрезът е перфектен.

Според редица теории на конспирацията, т.нар. атентати са инсценировка!

Сградите са свалени с контролирана демолиция – експлозии в основите. Носещите колони са предварително срязани с машини. Самолетите, които видяхме по телевизията, са специални ефекти, твърди и Лиър.