68-годишната кандидат-президентка на САЩ, която категорично отрича многобройните слухове за лошото ѝ здравословно състояние, „никога не се е възстановила напълно” от сериозен кръвен съсирек през 2012 година, който „отключил” дегенеративно заболяване. Тя в момента вече се намира във финалните фази на това заболяване, като скорошните ѝ „комплексни парциални припадъци” показват „малка вероятност” да живее повече от 18 месеца, пише британският вестник "Експрес".
Последните противоречиви твърденията за здравето на Хилъри са направени от професор в САЩ, който ги е публикувал в мрежата, но е запазил анонимност. В подробно 10-минутно видео, качено в YouTube, и с използването на скенерни снимки на мозък и клипчета на забавен кадър на Клинтън, професорът, който твърди, че е преподавал в три медицински учебни заведения, излага своята теория.
 
„Хилари Клинтън води президентската си кампания, знаейки, че ще умре. Пациентите, диагностицирани с съдова деменция, живеят между 3 и 5 години, Виждаме, че Хилари демонстрира проблеми при говора и движението, с паметта и показва слабост”, твърди професорът. Субкортикалната васкуларна деменция тежка форма на болестта, защото засяга мозъчния ствол, който контролира голям брой от примитивните функции на телата ни”, обяснява той.

Професорът продължава: „Лекувал съм мнозина пациенти с мозъчни аномалии през моята кариера. Мога да ви кажа, че Хилари демонстрира симптоми, съвпадащи с тези на прогресираща болест като съдова деменция. Много малко лекари се осмеляват да говорят за това, защото не искат да се замесват. Хилари Клинтън е болна и най-вероятно ще умре. Не си го измислям, нито пък преувеличавам. Това е типично за прогресиращата съдова деменция”.
 
„Много скоро тя ще бъде умствено неспособна да изпълнява своите задължения и ангажименти в рамките на президентския мандат”, се казва още във видеото.

Мнението на анонимния професор се потвърждава и от вицепрезидентът на Руската психотерапевтична асоциация Дмитрий Ковпак, който сподели пред „Звезда” своето мнение отнсоно здравето на кандидат-президента на САЩ. „Вероятно, Хилари Клинтън е преживяла или инсулт, или колапс на съдове. Относно текущото състояние без медицинска документация нещо да се твърди е невъзможно, но определени съдови процеси и, вероятно, органични увреждания на главния мозък не са изключени. Нейното поведение и външни признаци могат да се характеризират като органически увреждания на нервната система, но за това, разбира се, е необходимо подробно запознаване с медицинската документация” заяви психотерапевтът.
 
„Епизоди, които точно да отразяват характера на заболяването, няма. Преди няколко години бяха разпространили данни за това, че тя е преживяла съдов колапс. Това може да говори за определени органични процеси в главния мозък. Тя постоянно разполага с лекар, вероятно, те подозират някакви епизоди, но аз не мога да твърдя нищо конкретно”, каза Ковпак.