Варненци разпространиха във Фейсбук снимки на имоти в Морската градина на своите съграждани - братята Янко и Красимир Иванови. От тях става ясно, че бившият съдружник в КТБ, който поиска да купи на безценица "Царската конюшня", се радва и на други придобивки.
Според статусите на възмутените варненци двамата братя били сред основните борци за спиране на автомобилите в Морската градина, а в същото време самите те шофирали до луксозния си дом. Те подкрепяли кандидатурата на кандидат-кмета на Варна Чавдар Трифонов, издигнат от ДСБ, пише novinaria.bg.


Имотът във Варна, в който се ширят братята Иванови
  
Бившият шеф в КТБ Янко Иванов е и сред хората, построили сградата “Кораба” във Варна на гърба на Морското училище, след като теренът за нея бил изваден от списъците на забранените за приватизация имоти. По-късно сградата бе продадена на министерството на правосъдието срещу 4000 лв. на кв. м при площ от 1000 кв. м за административен съд на Варна.

Сградата на гърба на Морското, теренът за която мистериозно отпадна от списъците за приватизация на Министерството на отбраната и под масата беше продаден на Янко Иванов. По-късно умело беше финтиран и друг проблем с имота: той е в сервитутната зона на оръжейната на Морско училище и на него не могат да се строят жилищни или офис сгради.

После Иванов се спазари с министъра на правосъдието Миглена Тачева и изтъргува над 1000 кв.м за скандалната сума от 4000 лева държавна пара за квадратен метър. Така ненадейно Административният съд на Варна цъфна в Кораба.  Далаверите около Кораба затвърждават руското влияние около бизнеса на Янко Иванов.

От една страна съсобственик в капитала на КТБ е Руският фонд “ВТБ Капитал”, инвестиционно поделение на "ВТБ Груп" - втората по големина банка в Русия. Руският инвестиционен фонд и Корпоративна банка имаха няколко успешни сделки, в които участваха заедно като приватизацията на държавната “Булгартабак” и по придобиването на БТК.

От друга страна във Варна Иванов играе с търгуващи с военно-временния резерв на Русия фирми. Може би на това се дължат и изключително руските фамилии по звънците на луксозната кооперация, която Янко Иванов построи в Морската градина на самата Станчова алея. Безценният имот той придоби преди 5 години чрез заменка с общината. 
 
За Янко Иванов се твърди още, че е изключително близък до бившата дясна ръка на Цветлин Йовчев и Иван Драшков в ДАНС – Веселин Марков. Твърди се, че той има общо и с компроматите срещу съдия Венета Марковска.
 
В миналото името на Янко Иванов се свързва и с Иван Костов.
Връзката между двамата излиза покрай скандал, разтърсил Варна през 2010 година. Тогава братът на Янко Иванов – д-р Красимир Иванов, шеф на Варненската Терапия, е уволнен заради това, че болницата укривала прострелян „бандит”.
 
Д-р Красимир Иванов обаче се спряга по онова време в общественото пространство и като кандидат на ДСБ за кмет на Варна и скандалът придобива политически привкус.
 
Янко Иванов е свързан с агенция за недвижими имоти, фирма „Дивисима” ООД.
 
Никак не е без значение и връзката му със сградата на БАН на “Московска”, където пък проект-мениджър е Мина Костова.“
 
Както БЛИЦ писа, Янко Иванов е бивш съдружник на Цветан Василев в Корпоративна търговска банка. По професия Иванов е финансист, работил е и в други трезори.