БСП пак са неподготвени и пак клеветят. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, по повод изнесените от БСП данни за нарушения при продажбата на държавен имот в центъра на София (т. нар. царски конюшни), съобщи „Фокус”.
„По конкретния казус мога да кажа, че МВР не е получавала искане за съгласуване или за становище при тази сделка. От 2006 година ме информираха, че при всяко едно правителство са искали от областните управители, както и при нас, от дирекцията, която се занимава със собствеността, да се уреди документно собствеността на една сграда, която ние сме обявили с отпаднала необходимост.

Тя се оказа паметник на културата, така че ние нямаме никаква пряка връзка с този случай”, подчерта министър Бъчварова. По думите ѝ тази сутрин се е провело съвещание при премиера Бойко Борисов, на което взето решение за незабавна проверка на всички налични документи.

„Ако се установи нередност на сделката, премиерът очаква областният управител да си подаде оставката. Ако не си я подаде, той ще му я поиска, защото има доста съмнения. Очакваме да видим по документи какво се е случило”, обясни вътрешният министър.