Вероятно на всеки му се е случвало да няма достатъчно добър обхват на смартфона. Toзи проблем може да засегне дори най-скъпите устройства на пазара. Липсатa на достатъчно обхват може да направи смартфона ви почти неизползваем, пише digital.bg.
 Представители на Nordic Council of Ministers решиха да проведат серия от тестове с популярни модели, за да открият кой от тях има най-добър сигнал. Резултатите от проучването са доста интересни, съобщава AndroidHeadlines.
 
Смартфоните iPhone изненадващо се оказват на последните места на почти всички тестове свързано със силата и качеството на звука при провеждане на гласови обаждания. За разлика от Apple, устройствата на Samsung се справят осезаемо по-добре и заемат челните позиции, като в някои от тестовете са изпреварени от представители на Microsoft Lumia серията. Любопитна подробност е, че дори бюджетен модел като HTC Desire 626 успява да постигне по-добри резултати от скъпи смартфони като Samsung Galaxy S7/S7 edge и Apple iPhone 6s.
 
Достъпният iPhone 6SE отчита едни от най-слабите резултати на проведените тестове. Microsoft Lumia 640 демонстрира по-добро качество на сигнала от водещите смартфони с Android. Tрябва да отбележим, че това проучване на изследователите има предимно ориентировъчен характер. В голяма степен данните в него показват, че дори най-евтините устройства могат да предложат по-добър сигнал, в сравнение с най-скъпите смартфони на пазара.