В укранския Днепър военен си поиска безплатна нощувка в хостел и извърши престъпление, пише Блокнот.ру. Според местния доброволец Юрий Мисягин, военослужещият казал на собственика на хотела, че е дошъл от зона АТО за 102 дни за да вземе ремонтирана от доброволците машина.
Собственикът му повярвал и го оставил да преспи безплатно. В същото време в хостела се намирал и американски медик.

Той на следващия ден изчакал лекарят да влезе под душа, нахълтал в стаята му и откраднал лаптопа. На мястото били извикани полиция и следователи. Когато разбрали кой е откраднал компютъра, на всички им станало много срамно и обидно. "Нашият сънародник ограбил военен лекар от САЩ, който дошъл да помага на Украйна," написа във фейсбук Мисягин. Той допълва, че крадецът се нарича Анатолий Гейван, той служи в 57-ма бригада в подразделение на зенитно-ракетен артилерийски дивизион.

Оказва се обаче също така, че тази 57-ма бригада в момента не се намира в зона АТО, а е дислоцирана в пункт в Херсонска област.  За крадеца по-рано е имало съобщения, че като възпитател е стрелял по деца с гумени куршуми, за да възприемали по-лесно различните упражнения.

Превод: БЛИЦ