Дъщеря му го уби. Не е прилично така да се говори, но не смятам повече да мълча - Деси и нейната невъздържаност са причината днес Митко Цонев да не е сред нас. Тя му докара сериозни тревоги, той качи високо кръвно и в крайна сметка стана беля с инсулта, Вместо да се засрами, да се спре, тя продължава с провокациите си. Какво иска - да умори и баба си Анахид ли? Това твърди колежка на Цонев, пише "Уикенд".
Тя е била част от най-близкото му обкръжение в последните 20 години. Жената е потресена от поведението на дъщерята на легендарния си колега Десислава, която не спира да изумява всички с меко казано неадекватното и поведение. Оказва се, че именно заради нейните изстъпления Димитър Цонев рухва здравословно и в последните месеци кръвното му рязко се повишава, което е и причината да получи инсулт през август.

Семейната приятелка на журналиста разкри потресаващи истории от кухнята с единствената цел да вразуми Деси да не влиза във "ВИП брадър". Както вече е ясно, щерката на легендарния журналист ще е гвоздеят в риалити шоуто, което стартира тази неделя в ефира на Нова телевизия. Хонорарът й е повече от 130 000 лева. Той вече е преведен и връщане назад няма.

"Деси е умно момиче, но винаги е била доста проблемна. Публична тайна са нейните проблеми с алкохола и наркотиците. Митко се стараеше да я приема, прощаваше й всички изцепки, но в последно време всичко му дойде в повече. Той научи, че щерка му ще влиза във ВИП брадър и много се притесни, Познава я добре и знае, че пие много още от сутринта, че е невъздържана и с разкрепостено поведение, което няма да се изтълкува еднозначно от зрителите. Познавайки прийомите на това шоу, беше убеден, че ще стане пошло зрелище, че Деси ще изложи жестоко фамилията и целия род ги чака позор каро с изцепките на Иреен Кривошиева и сина на Ламбо - Влади Данаилов преди 3-4 години. Митко я молеше на колене да размисли и да не участва, но Десислава беше непреклонна - искала да покаже на всички, че е умна и отговорна. Най-тъпото беше, че майка й Мариана я подкрепяше и зае нейната страна", разказва колежката на ветерана от БНТ.

"Сега Деси казва, че баща й одобрявал участието й в предаването и влиза с негова благословия, което е пълна лъжа, Митко бе твърдо против", разказва семейната приятелка.

Ден преди фаталния инцидент Димитър се скарал жестоко с дъщеря си в ресторант във Варна. Журналистът вдигнал рязко кръвното след пререканията с Деси и даже се прибрал да си легне в стаята.

Деси шокира всички близки и приятели на фамилията на погребението на Цонев, появявайки се в неуместна рокля с гол гръб и микрофон в ръка. Тя обикаляше опечалените, смееше се неадекватно и обясняваше, че е добре, че баща й си отишъл, защото иначе щял да бъде "зеленчук". Погребението бе като сватба и всичко е бе заснето с нает от нея дрон.

Малко по-късно, след като страстите утихнали, братът на Десислава - Димитър Цонев-младши не издържал и й направил забележка, че трябва малко да се смири и да престане да ходи из тв студиата и да дрънка врели-некипели. Деси си позволила да му каже нещо остро, след което синът не се стърпял и й зашлевил шамар.