Ужасяващата катастрофа в Москва, при която загина любимият шофьор на Владимир Путин, може да е била опит за покушение срещу руския президент. Такава теория лансират руски медии, след като стана ясно кой е починалият при ужасяващия инцидент на „Кутузовский проспект” на 2 септември, съобщава „Дейли Мейл”.
Както БЛИЦ съобщи, при жесток сблъсък с много висока скорост между правителствено БМВ и черен „Мерцедес” загина мъж, чиято име не беше обявено, но стана ясно, че той е работил като шофьор за президентската администрация около 40 години и е бил любимец на Путин.
 
„Мерцедес”-ът виновник за катастрофата връхлетял върху БМВ-то с много висока скорост от насрещното платно. Руският президент не е пътувал в колата по това време. Въпреки това теоретици на конспирацията смята, че става дума за заговор за убийство на „чужди тайни агенти”.
 
Сайтът Millennium Report твърди, че чужди агенти, действащи в руската столица, може да са се опитали „да изпратя послание” на руския президент. На страницата, която се описва като „алтернативна новинарска платформа”, твърди, че е в ход коспирация от най-високо ниво за овладяване на природните ресурси на Русия, най-вече златото, газа и петрола.
 

Спекулациите се засилват и поради факта, че полицията отказва да съобщава подробности за катастрофата.
 
„Не се случва често на ръководител на държава-суперсила да бъде изпратено такова драматично послание за насилие. Изглежда точно това се е случило с убийството на любимия шофьор на руския президент Владимир Путин, който е управлявал официален правителствен автомобил”, се казва в статията на сайта.
 
„Такава показна заплаха за живота на президента Путин би могла да бъде координирана само от вътрешна групировка на тайни агенти, които имат много агенти в Москва. Москва е толкова голяма, че агентите може сами да са провели и извършили атаката от вътрешността на града”, пише още сайтът.
 
Според официалната информация, пристигналите на място медици установили, че правителственият шофьор е загинал на място. Водачът на „Мерцедес”-а, предизивкал мелето, е отведен в болница в критично състояние.
 
Превод и редакция: БЛИЦ