Известният руски изпълнител Филип Киркоров се обяви в подкрепа на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи днес Би Би Си, цитирана от ТАСС.
"Ако Доналд Тръмп бъде президент, отношенията между страните ни ще бъдат много по-добри, по-тесни, и аз се моля това да стане", заяви Киркоров пред Би Би Си. "Двете големи страни трябва да бъдат приятели", добави певецът.

Киркоров подчерта, че ще поздрави лично Тръмп, ако последният спечели изборите.
Киркоров и Тръмп се познават от 1994 г., когато руският певец и Алла Пугачова са пели в казиното на милиардера в Атлантик Сити. Освен това естрадната звезда бе в журито на конкурса "Мис Вселена", организиран от Тръмп в Москва през 2013 г., посочва Би Би Си.

Филип Киркоров е сред от "най-продаваните" руски изпълнители и никога не пропуска да спомене, че сърцето и душата му принадлежат на България.

Роден е на 30 април 1967 г. във Варна в артистичното семейство на български певец от арменски произход и рускиня. Семейството още в детството му се мести в СССР.
Артистичната кариера на изпълнителя се отличава с триумфални победи, скандали, престижни награди и изпълнения на известни световни сцени.

Източник: БТА