Разпадът на журналистическия морал вече си има име. Александър Андреев от доскоро авторитетното издание "Дойче веле" сглоби коварен пасквил и го запрати в лицата на ожаднелите за сеири читатели.
Подобно на долнопробен монтажист в треторазрядна кабеларка, Андреев взе парчета от статията на колегата си Михаел Мартенс и ги залепи в статия, която злепоставя родината ни.
 
Злонамерената игра нямаше да учуди обръгналите на всичко наши сънародници, ако не беше попаднала на електронната страница на "Дойче веле" - медията, която преди години прокарваше светлина и открехваше антикомунискическата завеса в едни мракобесни времена.

С елементарни Ганьовски похвати, Андреев, който се е вживял в ролята на морализатор се опита да очерни премиера Борисов, който в момента се радва на завидна международна подкрепа от цяла Европа начело с лидерите й Юнкер, Меркел и Орбан.
 
БЛИЦ научи, че Мартенс ще сезира централата на "Дойче веле", за да я уведоми за фалшификацията с авторския му коментар. Журналистът е готов да защити правата си по съдебен път за това, че е вкаран в жестока манипулация срещу българската държава.
 
Остава да видим дали Андреев, чията дъщеря е говорител на Европейската комисия, ще намери сили да се извини за черното петно, което залепи на страната ни или ще предпочете още веднъж да преброи стотачките евро, които е получил под формата на хонорар срещу предателството му към свободата на словото.
 
Ивайло КРАЧУНОВ