Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън на шега заяви вчера, че има алергия към републиканския си съперник Доналд Тръмп, предаде ТАСС. Шеговитото признание тя направи по време на предизборен митинг в Кливланд, щата Охайо.
"Всеки път, когато се сетя за Тръмп, получавам алергия", оправда се тя, докато се бореше с остър пристъп на кашлица. Сътрудници й донесоха чаша вода и таблетки против кашлица и тя продължи речта си. За пореден път Клинтън заяви, че Тръмп не притежава необходимия темперамент и като цяло не отговаря на изискванията, за да стане президент. По думите й той има странно влечение към диктатори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Клинтън нарече срещата му с мексиканския президент Енрике Пеня Нието "конфузен дипломатически инцидент".

В интервю за телевизия Ей Би Си, което ще бъде излъчено днес, Клинтън заяви, че няма да посети Мексико преди изборите на 8 ноември. Водещият я запита дали тя ще приеме поканата на мексиканския президент, както направи Тръмп, и тя отговори "Не", като добави, че ще продължи да се концентрира върху усилията за създаване на работни места в САЩ.

Пеня Нието бе отправил поканата и към двамата претенденти миналия месец. Тръмп, който се беше заканил да издигне стена на границата с Мексико, понеже страната изпраща наркодилъри и изнасилвачи в САЩ, на съвместната пресконференция с мексиканския президент каза, че не е обсъждал кой ще плаща за стената. Тогава Пеня Нието премълча, но впоследствие заяви в Туитър, че ясно е заявил на срещата с Тръмп, че Мексико няма да плаща.

"Той (Тръмп) каза едно, а мексиканският президент почти веднага го опроверга. Той не знае дори как да комуникира с чуждестранен държавен глава. Мисля, че това е изводът от това посещение", заяви Клинтън.