Ракетата "Фалкон 9" на частната компания "Спейс Екс", основана от Илон Мъск, експлодира преди няколко дни при изпитание на стартовата площадка. Сателит на социалната мрежа Facebook също е унищожен при взрива на ракетата носител "Фалкон 9" на космодрума "Кейп Канаверал" във Флорида. От частната компания "Спейс Екс", основана от Илон Мъск, изтъкват като причина "аномалия" в стартовата площадка. Според някои любители на конспирацията, обаче, инцидентът е причинен от извънземни, които са саботирали мисията.
След експлозията, в YouTube бяха публикувани множество видеа, които показват тайнствена аномалия, преминаваща над "Фалкон 9" преди, по време и след огнения инцидент, информира "Дейли Експрес".

На кадрите може да се види летящ черен обект над ракетата. Повечето от теоретиците на конспирациите за НЛО твърдо вярват, че взривът на ракетата не е било механична грешка, а атака от друг свят. Според тях извънземните се опитват да сложат край на войните и надпреварата във въоръжаването.

Според други причината и много по тривиална и обектът всъщност е бил птица.

Изданието Rainbow24 и очевидци пък твърдят, че преди изстрелването на ракетата в небето са са се появили странни светлини. 

Превод и редакция: БЛИЦ